sony-prodalo-50-milionu-konzoli-playstation-4
Novinka Sony prodalo 50 milionů konzolí PlayStation 4

Sony prodalo 50 milionů konzolí PlayStation 4

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 12. 2016 13:00

Společnost Sony oznámila, že souhrnné prodeje konzole PlayStation 4 k 6. prosinci letošního roku celosvětově překonaly 50 milionů kusů. V tomto čísle jsou zahrnuty i prodeje novinky PS 4 Pro, která přišla na trh teprve minulý měsíc.

Reklama

„Jsme opravdu šťastní, že komunita PS4 od vydání konzole před třemi lety neustále vzkvétá,“ prohlásil Andrew House, prezident a globální generální ředitel společnosti Sony Interactive Entertainment.

„Zásluhou ohromné podpory našich fanoušků a partnerů po celém světě jsme letos mohli uvést na trh nebývalé množství hardwarových novinek, jako je lehčí a štíhlejší PS4, konzole PS4 Pro nebo systém virtuální reality PlayStation VR. Chceme i nadále prostřednictvím naší revoluční nabídky softwaru a síťových služeb nabízet ty nejlepší herní zážitky a soustředit se na podporu našeho podnikání i rozšiřování ekosystému PS4,“ dodal.

Na vysoké úrovni se drží i prodej softwaru pro PS4 – k začátku prosince se v obchodních řetězcích po celém světě a prostřednictvím digitální distribuce ve službě PlayStation Store prodalo více než 369,6 milionů kopií.

Portfolio softwaru pro PS4 se v nejbližší době bude nadále rozrůstat o velmi očekávané tituly jako The Last Guardian, Horizon Zero Dawn, Resident Evil 7: biohazard, Mass Effect: Andromeda, Red Dead Redemption 2 a PS VR hry jako například Farpoint).

Sony prodalo 50 milionů konzolí PlayStation 4
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Sony

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama