sony-udajne-u-playstation-5-vsadi-na-dedikovanou-grafiku
Novinka Sony údajně u PlayStation 5 vsadí na dedikovanou grafiku

Sony údajně u PlayStation 5 vsadí na dedikovanou grafiku

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 6. 2017 14:45 2

Poměrně dlouho dobu Sony z přehledem vládlo na trhu s herními konzolemi. Pomalu ale jistě japonského výrobce dohání poslední konzole od značky Nintendo a ani Microsoft s konzolí Xbox One už nezůstává pozadu. 

Reklama

Je jasné, že konzole PS4 stejně jako konkurenční Xbox již pomalu zastarávají a oba výrobce již usilovně pracují na jejich další generaci. Různé informační zdroje odhalily zajímavou novinku ohledně grafického výkonu příští generace PlayStation, který bude výrazně vyšší.

Vyšší má být proto, že Sony chce upustit od využívání APU od AMD s integrovanou grafikou a procesorem v jednom pouzdře a vsadit na grafiku "diskrétní", tedy samostatnou. Díky samostatné grafice bychom se měli dočkat výrazně vyššího výkonu, který bude zejména pro 4K rozlišení nutností. To se ale nejspíše podepíše i na vyšší ceně. Očekává se tedy, že další generace konzole PlayStation bude o poznání dražší, než ta současná při jejím nástupu na trh. 

Sony údajně u PlayStation 5 vsadí na dedikovanou grafiku
i Zdroj: PCTuning.cz

Další negativní informací je také, že nové konzole se nejspíše téměř s jistotou nedočkáme v příštím roce. Nejpravděpodobnější scénář je, že se objeví až na veletrhu E3 v roce 2019. Kladem ale je, že se do té doby mohou vylepšit výrobní procesy GPU a získáme tak vyšší výkon při menší spotřebě a zahřívání. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama