sony-uz-prodalo-pres-100-milionu-kusu-konzole-ps4
Novinka Sony už prodalo přes 100 milionů kusů konzole PS4

Sony už prodalo přes 100 milionů kusů konzole PS4

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 7. 2019 17:00

Společnost Sony oznámila, že prodej herní konzole PlayStation 4 celosvětově dosáhl 100 milionu kusů. Magickou hranici populární herní systém prolomil za pět let a sedm měsíců.  Mezi letošním březnem a červnem se k zákazníkům dostalo 3,2 milionu kusů. Upozornil na to server The Verge.

Reklama

Ke skvělému úspěchu se připojil i další milník: v posledním čtvrtletí hráči vůbec poprvé nakoupili více her digitálně než na fyzických nosičích. Ve prospěch digitální distribuce jich bylo 53 procent. Navzdory překonání stamilionové hranice ale prodeje PS4 slábnou. Není se moc čemu divit. Systém je na trhu už dlouho a hráči vyhlížejí nástupce PlayStation 5, který se představí příští rok na Vánoce.

Prozatím víme, že konzole bude postavena na technologii od AMD, tedy procesorech Ryzen s architekturou Zen 2 a grafické kartě Navi. Bleskurychlé nahrávací časy her pak zajistí výkonný SSD. Kromě toho PS5 nabídne také ray-tracing a hraní ve 4K rozlišení při obnovovací frekvenci 120 Hz. V rozlišení 8K bude možné konzumovat jen multimediální obsah, případně hrát nejjednodušší hry.

Sony už prodalo přes 100 milionů kusů konzole PS4
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama