spickove-lg-g5-zlevnilo-o-tisice-korun
Novinka Špičkové LG G5 zlevnilo o tisíce korun

Špičkové LG G5 zlevnilo o tisíce korun

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 7. 2016 13:00 4

Vlajková loď společnosti LG zlevňuje. Zatímco ještě v dubnu se „gépětka“ z oficiální distribuce prodávala za 19 990 Kč, za posledních několik týdnů cena tohoto telefonu spadla pod částku 15 000 Kč. Z dovozu lze G5 sehnat dokonce už za 11 450 Kč. Vyplývá to z informací nákupního rádce heureka.cz.

Reklama

A co za své peníze případní zájemci dostanou? Po hardwarové stránce patří LG G5 k tomu nejlepšímu, co je možné aktuálně zakoupit. Pracovní tempo smartphonu udává čip Snapdragon 820, k dispozici jsou dále 4 GB RAM typu LPDDR4 a uživatelská paměť kapacity 32 GB, nechybí samozřejmě ani slot na paměťové karty.

Displej má úhlopříčku 5,3 palce, rozlišení 2 560 × 1 440 obrazových bodů a je vybaven technologií IPS Quantum. Dotykový panel navíc trvale zobrazuje základní údaje, podle výrobce s naprosto minimálními nároky na energii.

Další, čím LG G5 zaujme, je dvojitý fotoaparát. Dva objektivy jsou na zadní straně telefonu (nepočítaje přední snímač pro selfie). Jeden objektiv má rozlišení 16 megapixelů, druhý pak 8 megapixelů. Ten s vyšším rozlišením má standardní ohnisko, druhý pak širokoúhlý záběr.

O příkladnou datovou konektivitu se starají čipy pro WiFi, Bluetooth, NFC a pochopitelně nechybí ani podpora pro fungování v sítích LTE. Nabíjení akumulátoru s kapacitou 2 800 mAh je realizováno skrze reverzibilní USB-C konektor.

LG G5 se od konkurence odlišuje zejména tím, že i přes použití kovové konstrukce lze baterii z telefonu snadno uživatelsky vyjmout – stačí vysunout spodní část, abyste k ní získali přístup. K novému LG je možné takto připojit hned několik modulů různého určení. Jeden se například jmenuje LG Cam plus a přidá několik tlačítek navíc pro foto funkce a navýší také kapacitu baterie na 4000 mAh. Jiný modul s podpisem Bang & Olufsen se zase soustředí na audio funkce a vysokou kvalitu zvuku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama