spolecnost-rambus-hodla-v-nasledujicich-tydnech-odhalit-novy-druh-pameti-dram
Novinka Společnost Rambus hodlá v následujících týdnech odhalit nový druh pamětí DRAM

Společnost Rambus hodlá v následujících týdnech odhalit nový druh pamětí DRAM

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 7. 2015 21:30 6

Firma Rambus se nechala slyšet, že v současnosti dokončuje práce na zcela nové technologii pamětí DRAM (dynamic random acces memory), které by měly být určeny zejména pro datová centra.

Reklama

Tyto paměti založené na zcela nové architektuře by měly být oficiálně odhaleny během několika následujících týdnů a jejich hlavním aktivem by měla být výrazně lepší odezva díky větší propustnosti, ale také značně vyšší kapacita. Paměti budou podle plánu odhaleny příští měsíc těsně před akcí IDF (Intel Developer Forum). To může znamenat, že samotný Intel prozatím nemá o nový typ pamětí nijak výrazný zájem. 

Společnost Rambus hodlá v následujících týdnech odhalit nový druh pamětí DRAM
i Zdroj: PCTuning.cz

Paměti budou, jak jsem již zmínil, určeny hlavně pro servery zpracovávající velké objemy dat. Ideální by tedy měly být pro nasazení v datových centrech. Rambus již dříve avizoval, že hodlá na trh uvést novou architekturu DRAM, která by měla do jisté míry řešit stávající problémy s nedostačující kapacitou a slabší odezvou. O tom, že je Rambus jedním z průkopníků v oblasti pamětí není sporu. Již v minulosti ostatně tato firma překvapila se svými technologiemi jako RDRAM, XDR či XDR2. Ani s jedním typem pamětí však Rambus díru do světa neudělal, což je překvapivé vzhledem k tomu, že tyto technologie měly oproti běžným DRAM pamětem řadu výhod.

Zda se nová technologie uchytí, není nijak jisté. Rambus bude totiž muset přesvědčit některé další velké hráče na tomto trhu jako je například zmíněný Intel, aby nový typ pamětí začal podporovat a využívat. Přesné specifikace a ani podobu nových pamětí bohužel zatím neznáme. Rambus prozradil pouze to, že chystaná technologie by rozhodně neměla konkurovat NAND flash čipům, ale spíše překonat a třeba i nahradit stávající serverové DRAM paměti. 

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama