spotreba-amd-rd890
Novinka Spotřeba AMD RD890

Spotřeba AMD RD890

Michal Kleman

Michal Kleman

25. 6. 2009 00:00 7

Bude chystaný čipset pro procesory do patice AM3 "střízlík," nebo si řekne o hodně energie? Při srovnání s "megalomanskou" spotřebou high-endových procesorů jde o malinký drobek, avšak oproti předchozím generacím půjde o čip s "vysokou výhřevností."

Reklama

Čipset AMD RD890 je plánovn na čtvrtý kvartál tohoto roku, půjde o high-end pro procesory Phenom II. Postrádá sice integrované grafické jádro, ale to využívá málokterý nadšenec, na druhou stranu zvládne obsloužit až čtyři grafické karty, kde každá bude mít k dispozici 8 PCIe 2.0 linek, krom toho zvládne 6 PCIe 2.0 a 4 PCIe linky pro další karty. Čip, od kterého se čeká nejlepší schopnost přetaktování procesorů AMD bude spojen s jížními můstky SB810 nebo SB850. A kolik tato high-endová součástka potřebuje energie?

Spotřeba AMD RD890
i Zdroj: PCTuning.cz


První deska s novým čipsetem AMD

Příkon RD890 má být 18W. V porovnání s 140W Phenomy se toto číslo zdá nepodstatné, avšak už předchozí high-end AMD 790FX spotřebuje 13W. Chlazení čipové sady je jistě velice dležité při přetaktování, nemluvě o množství mědi, která se už takhle montuje na každou desku a s tímto čipsetem bude ještě vyšší. Jak si novinka AMD opravdu povede se dozvíme nejpozději na začátku roku 2010, ale management AMD bude pravděpodobněji chtít vypustit tuto novinku ještě v předvánoční horečce.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama