Zpět na článek

Diskuze: Spotřebiče s vlastní hlavou aneb méně nápadné aplikace domácí umělé inteligence

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

kolecko
kolecko
Level 24 Level 24
Procesor: AMD
Grafická karta: AMD
Operační systém: Windows
12. 7. 2023 16:10

Komentáře tohoto uživatele máš zablokované.

Mne úplne postačí keď sa chladnička, práčka, umývačka, rúra, sušička dohodnú cez spoločný protokol kto bude kedy používať režim vysokého výkonu, prípadne v akom poradí a kto má prednosť pred kým. Ja viem, dá sa to aj inak, ale toto by som považoval za fajn funkciu.

Smazaný uživatel
Smazaný uživatel
Level 0 Level 0
9. 7. 2023 22:02

Komentáře tohoto uživatele máš zablokované.

K tym robotickym rukam s nozom by som sa ani nepriblizil.
Ake tazke by asi bolo “odstanit” nepohodlnu osobu pri dalsom “firmware update”?

moorph
moorph
Level 29 Level 29
Procesor: AMD
Grafická karta: NVIDIA
Operační systém: Windows
9. 7. 2023 19:11

Komentáře tohoto uživatele máš zablokované.

Hoši, je hezké že jste byli pozváni na prezentaci Samsungu, kteří módně přejmenovali na AI co mohli, byť tu mnohé z věcí jsou leta. Nastavování vlhkosti v chladniččce je rozhodně funkční záležitost, také ji má Liebherr minimálně 20 let včetně triviálního mechanického nastavování. Co se týče "inteligentního řízení spotřeby" podle preferencí klientů - také se to zkoušelo - ať už Gorenje tak i koncern BSH. Nevýhodou je pořád cenovka, protože klasický termostat stojí pár stovek, zatímco elektronika je pořád v řádu tisíců a rozdíl ve spotřebě nikdy není takový aby nákup kvůli úspoře ospravedlnil. Dual Cook dělalo Beko před lety, nechytlo se. Automatické pečení je také starší záležitost - používala se pečící sonda. Kamera bude mít určitě spoustu výhod - bohužel i nevýhod. Jistě víte jak se trouba zašpiní během pečení - takže možná na chleba by to mohlo fungovat, ale u kuřátka už si dovolím pochybovat, že by si kamera dokázala poradit se změnou podmínek uvnitř trouby. Používáme v práci kameru na detekci kazových výrobků a stačí nevhodný stín k tomu aby bylo třeba měnit nastavení. Co se týče praček - to samé v bledě modrém. Technologie zjišťování množství prádla je stará nějakých 25 let, jistě si vybavíte třeba Šestý smysl od Whirlpoolu, ale má to každý jen se tomu říká jinak. To nepracuje ovšem na vážení, ale na nasákavosti prádla - tedy pračka pomalu napouští vodu a podle toho kolik a jak rychle ji prádlo absorbuje si zjistí kolik ho je a jaké asi. K tomu si automaticky přizpůsobí délku programu, nemusí dojít jen ke zrychlení ale i k prodloužení. Vážení samotné se pak používá jen k automatickému dávkování gelu. Což je také funkční technologie, používá dlouhodobě třeba Miele - nevýhodou je jen to, že musíte používat gely od výrobce aby docházelo ke správnému dávkování a ne tam lít cokoli co máte po ruce. Kávovar a pekárnu snad ani komentovat nebudu - je spousta věcí které si můžete koupit s časovým spínačem, s AI to nemá společného nic. Bohužel nálepka AI se dneska lepí na leccos :/.

Akulacz
Akulacz
Level 3 Level 3
14. 7. 2023 18:22 (Upraveno)

Komentáře tohoto uživatele máš zablokované.

@moorph @moorph když vezmu jeden z bodů a to třeba to pečení, tam by to nějaký posun určitě mohlo udělat, řekněme když tam bude více kamer v různých spektrech a poznají, jestli jsem dovnitř dal kuře nebo bábovku, a podle toho řídit pečení. Ta správná ai by měla dokázat i poznat koření na tom kuřeti aby to něco tmavého nedetekovalo jako spáleniny a když bude měřit povrchové teploty, tak i spočítat, jestli je maso hotové i uvnitř . A hlavně podle kopanců a nadávání poznat, že se to tentokrát nepovedlo a příště to propéct o trochu víc, nebo spálit o trochu méně...
A v případě fleku na kameře pustit stěrače, nebo zavolat servis... A pokud se to nepovede několikrát za sebou, tvářit se úplně nenápadně a neprovokovat majitele... Tomu už bych říkal funkční AI

M
M
Level 42 Level 42
Procesor: Intel
Grafická karta: NVIDIA
Operační systém: Windows
9. 7. 2023 13:36

Komentáře tohoto uživatele máš zablokované.

Ludia su ochotny platit obrovske prachy za take kraviny...
Vraj inteligentne...
Vsetko sa da spravit za 1/4 - 1/3 ceny s par senzormi bez AI.
Aj tak to sluzi len a len na zbieranie dat o uzivateloch a ich predaju za ucelom zisku.
95% ludi to aj tak vyuzije max prvy mesiac na "ukazku" a
potom ani pes nestekne..
Zbytocne vyhodene peniaze...
Velke peniaze...

PHiLiPZ
PHiLiPZ
Level 44 Level 44
9. 7. 2023 08:24

Komentáře tohoto uživatele máš zablokované.

Automaticky vysavac s AI podla vzoru Love, death & robots season 2 episode 1 - Automated Customer Service?

Elevea
Elevea
Level 8 Level 8
9. 7. 2023 01:47

Komentáře tohoto uživatele máš zablokované.

LISTER: Robíci dělaj jenom to, co ty jim řekneš.
RIMMER: Ano, to tedy nepochybně. Řekneš jim: „Dohlédněte na to jehněčí!“, a tak tam sedí a tři hodiny čučí, jak se pálí.
LISTER: No a? Nemaj žádný emoce, nejsou v jejich softwaru.
RIMMER: Viděl jsi jejich komůrku? Je polepená plakáty Johna Waynea! Neříkej, že je to normální.

Nedos
Nedos
Level 31 Level 31
8. 7. 2023 17:25 (Upraveno)

Komentáře tohoto uživatele máš zablokované.

Silexo, jakto že neteče teplá voda?
Slunce bude svítit až za 3 dny, na příděl elektřiny ze sítě nemáte nárok, jelikož váš sociální statut klesl po dvounásobném vytůrování motoru na křižovatce.

Karel Endler
Karel Endler
Level 40 Level 40
Procesor: AMD
Grafická karta: AMD
Operační systém: Windows
8. 7. 2023 07:07 (Upraveno)

Komentáře tohoto uživatele máš zablokované.

Taky jsme měli tzv. domácí pekárnu - ani za několik let jsme ji nedokázali donutit upéct něco jako skutečný chléb. Některé věci to zvládalo, především sladší buchtu, ale chléb? Ta divná pěnová věc, co z toho lezla, nás časem znechutila natolik, že když začala nádoba protékat (hřídel s miniaturním O kroužkem je pekárenské kurvítko), vyhodili jsme to celé bez lítosti a pečeme si chleba normálně ručně v troubě.

Chléb se špaldovou moukou

400 ml teplé vody
2 čajové lžičky cukru
22 g čerstvého droždí (7g sušeného)
250 g hladké mouky
250 g špaldové hladké celozrnné mouky
2 čajové lžičky soli
1 polévkovou lžíci kmínu
2 polévkové lžíce octa

V teplé vodě rozpustíme cukr a droždí. Ve větší míse smícháme mouky, sůl, kmín a ocet. Přidáme „kvásek“ a promícháme tak, aby se těsto spojilo (nehněteme). Zakryjeme utěrkou a necháme v zavřené vypnuté troubě kynout asi hodinu.
Vykynuté těsto přesuneme na pomoučenou desku, vytvarujeme obdélník a popřekládáme ho. Několikrát opakujeme (utužování těsta). Potom ho složíme tak, že kraje těsta přeložíme do středu. Bochník otočíme tak, aby byl spoj těsta na spodní straně, dotvarujeme a přeložíme ho na plech s papírem na pečení (lepší je silikonová podložka). Zakryjeme utěrkou a necháme kynout cca 20 minut. Mezitím se ohřeje trouba (210°C).
Před pečením vložíme na dno trouby tepluodolnu nádobu s horkou vodou (u moderních můžeme prostě zapnout páru), a chléb pečeme 15 minut při teplotě 210°C. Potom ještě asi 25 minut při 180°C. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.

kelley
kelley
Level 26 Level 26
8. 7. 2023 22:09

Komentáře tohoto uživatele máš zablokované.

@Karel Endler @karlekarle Rozumím... Amarouny prostě nejsou to pravé ořechové ;-)

3mvlkondrej
3mvlkondrej
Level 25 Level 25
Procesor: AMD
Grafická karta: NVIDIA
Operační systém: Windows
8. 7. 2023 00:27

Komentáře tohoto uživatele máš zablokované.

Já čekám na plnohodnotného J.A.R.V.I.S.e

Reklama
Reklama