stahnete-si-aplikaci-ktera-vam-pomuze-odhalit-chybu-v-cipsetech-pro-sandy-bridge
Novinka Stáhněte si aplikaci, která vám pomůže odhalit chybu v čipsetech pro Sandy Bridge

Stáhněte si aplikaci, která vám pomůže odhalit chybu v čipsetech pro Sandy Bridge

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 2. 2011 15:00 18

Pokud chcete vedět, jak si stojí váš počítač, postačí pár jednoduchých úkonů.

Reklama

Společnost Gigabyte dnes uvedla jednoduchý nástroj pro (své) základní desky, který odhalí, zda právě vaše PC je postiženo závadou v čipových sadách Intel P67 a H67. Utilita, kterou zvládne obsluhovat i začátečník, zkontroluje, jak připojená zařízení komunikují skrze SATA porty.

Samotný Intel tvrdí, že chyba se v čipsetech projeví až po několika letech provozu a navíc jen u malého procenta uživatelů. Pravdou ale je, že někteří se s ní setkali už nyní. Kvůli vadě tranzistoru a jeho vyššího napětí mohou časem degradovat SATA 3 Gb/s porty, což může mít neblahý dopad na výkon, resp. funkčnost připojených zařízení.

Na oficiální stránce Gigabytu (nebo z našeho serveru zde) si stáhněte program 6 Series SATA Check, který rozbalte třeba na plochu a spusťte souborem

67sfck.exe

. V mžiku budete vědět, jak se věci mají. Gigabyte sice nápisem v pravém dolním rohu deklaruje, že program pracuje výhradně s jeho deskami, server VR-Zone ale tvrdí, že je funkční s jakoukoli základní deskou s čipsetem řady 6. A tak vás tímto chci požádat, zda byste to mohli případně vyzkoušet a dali nám vědět v komentářích pod článkem.

Aktualizace: uživatel Elever potvrdil, že aplikace je funkční i s deskami jiných výrobců. Upozornění Gigabytu tak můžete s klidným srdcem ignorovat. Díky ;-)

Stáhněte si aplikaci, která vám pomůže odhalit chybu v čipsetech pro Sandy Bridge
i Zdroj: PCTuning.cz

Nepřehlédněte:

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama