Steam Family Sharing - sdílení herní knihovny s rodinou projde změnou
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka Steam Family Sharing - sdílení herní knihovny s rodinou projde změnou

Steam Family Sharing - sdílení herní knihovny s rodinou projde změnou

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

19. 3. 2024 18:05 1

Společnost Valve odhalila plány na výrazné přepracování této funkce, odstranění některých omezení a zavedení rodičovské kontroly na Steam.

Reklama

Uživatelé, kteří touží novinky ve Steam Famillies (tak se bude funkce nově jmenovat) vyzkoušet, tak mohou učinit pomocí přepnutí herního klienta do betaverze. Mezi hlavní možnosti se řadí, stejně jako doposud, sdílení her. Nově přibývá kontrola obsahu, kterou využijí především rodiče, kdy budou moct hlídat aktivitu svých dětí. Do jedné rodiny na Steamu může vstoupit až šest účtů, přičemž je bude možné rozlišit na dospělé a na dětské profily. Každý člen si může ponechat svou samostatnou knihovnu, úspěchy a také uložený postup, ale knihovna každého z rodiny bude dostupná všem.

Pravděpodobně největší změna oproti staré verzi se týká toho, kdo může hrát které hry současně. Dříve mohl ke sdílené knihovně přistupovat vždy jen jeden člen. Aktualizace umožní hrát různé tituly současně více členům Steam Family. Nebude však možné, aby všichni hráli stejnou hru současně - pokud si však zakoupí každý člen daný titul sám pro sebe, hrát jej mohou samozřejmě všichni najednou.

Dospělí členové budou moci kontrolovat, které hry děti hrají, aktivovat různé další bezpečnostní prvky, sledovat dobu hraní dítěte, nastavovat limity a schvalovat žádosti o prodloužení času na hry. Dospělí navíc mohou platit a schvalovat nákupy her na dětských účtech. 

Steam Family Sharing - sdílení herní knihovny s rodinou projde změnou
i Zdroj: Steam

Pokud byste si chtěli tuto aktualizaci vyzkoušet, stačí ve Steam aplikaci otevřít "Nastavení", přejít na kategorii “Rozhraní” a vybrat betaverzi “Steam Families Beta”

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama