SteelSeries představuje nová sluchátka Acrtis Nova 7, 3 a 1 s novým designem i funkcemi
i Zdroj: SteelSeries
Novinka SteelSeries představuje nová sluchátka Acrtis Nova 7, 3 a 1 s novým designem i funkcemi

SteelSeries představuje nová sluchátka Acrtis Nova 7, 3 a 1 s novým designem i funkcemi

David Jiránek

David Jiránek

23. 8. 2022 17:30

Nový design, vylepšená ergonomie, druhá generace ClearCast mikforonu a zajímavá cenovka. SteelSeries odhalilo kompletní řadu sluchátek Arctis Nova.

Reklama

Před nedávnem jsme si v recenzi rozebrali zvukové podání i funkce headsetu Arctis Nova Pro od SteelSeries. K tomuto modelu nyní přibydou tři další verze v drátové i bezdrátové podobě.

Arctis Nova 7

První novinkou je bezdrátový headset Arctis Nova 7. Jde o nástupce populárního modelu Arctis 7, který přináší řadu vylepšení. Prvním je rozšířená konektivita, kdy se k 2,4GHz síti přidává také podpora Bluetooth a souběžného připojení ke dvěma zařízením. SteelSeries také vylepšilo mikrofon ClearCast a jeho druhá generace lépe potlačuje okolní hluk díky umělé inteligenci. Mikrofon se navíc zasouvá přímo do headsetu, kde splyne s tělem sluchátek.

Co se zvuku týče, slibuje SteelSeries poučení ze zpětné vazby od hráčů. Ta se vztahovala k obecné kvalitě audia, dunivým basům nebo únavě z nošení. Novinka nabízí Almighty Audio, 360°prostorový zvuk a podporu aplikace Sonar Audio Software Suite. Sluchátka pohání 40mm drivery.

Výdrž na baterii se zvedla z 30 hodin (Acrtis 7+) na 38 hodin a nechybí ani rychlé nabíjení, kdy uživatel získá 6 hodin na baterii za pouhých 15 minut. Novinkou je také nastavitelná délka hlavového mostu.

Kompatibilita je zajištěna s PC, PlayStationem, Xboxem a bluetooth zařízeními včetně telefonů nebo konzole Nintendo Switch. Cena je stanovena na 4 899 Kč a k dispozici bude varianta Arctis Nova 7, 7P (modrá) a 7X (zelená).

Arctis Nova 3

Dalším novým modelem je Arctis Nova 3. Tato drátová USB sluchátka zaujmou RGB podsvícením s možností synchronizace pomocí PrismSync. I zde nech chybí nový vzhled a lepší ergonomice, ClearCast 2 mikrofon nebo široká kompatibilita s konzolemi a PC.

SteelSeries i tohoto modelu zvolilo 40mm drivery a na sluchátkách najdete řadu ovládacích prvků - regulaci hlasitosti, vypnutí mikrofonu a přepnutí podsvícení. V balení pak nechybí USB-C na USB-C kabel nebo přechodka na USB-A. Sluchátka půjdou připojit i do 3,5mm jacku.

Cena Arctis Nova 3 je stanovena na 2 699 korun.

Arctis Nova 1

Pro hráče, kteří mají hluboko do kapsy, tu jsou sluchátka Arctis 1. O jejich připojení se tentokrát stará pouze 3,5mm jack, nicméně kvalita zpracování se neliší. I zde byl použit nový design, AirWeave náušníky s paměťovou pěnou nebo druhá generace ClearCast mikrofonu.

K tomu všemu sluchátka váží pouhých 236 gramů a jsou dostupná v černé i bílé variantě. Cena v tomto případě byla stanovena na 1 699 Kč. Všechny tři modely se začnou prodávat již brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama