SteelSeries uvádí tři špičkové myši s nízkou váhou
i Zdroj: SteelSeries
Novinka SteelSeries uvádí tři špičkové myši s nízkou váhou

SteelSeries uvádí tři špičkové myši s nízkou váhou

David Jiránek

David Jiránek

12. 4. 2022 15:30

Společnost SteelSeries rozšiřuje portfolio herních myší Aerox o tři nové modely spadající do střední a vyšší třídy. Aerox 5, Aerox 5 Wireless a Aerox 9 Wireless pojí nízká váha, RGB podsvícení a dírkovaný exteriér.

Reklama

SteelSeries má aktuálně tři řady myší - Prime, Rival a Aerox. Právě novější třída Aerox se rozrůstá o doposud nejlepší kusy z této řady. Jde o Aerox 5, Aerox 5 Wireless a Aerox 9 Wireless. Myši bude definovat lehká váha za použití dírkovaného exteriéru, RGB podsvícení, zvýšená odolnost a senzor s 18 000 CPI.

SteelSeries Aerox 5

Nejlevnější představená myš Aerox 5 navazuje na model Aerox 3 a nabídne o 3 tlačítka více (celkem 9). Půjde o drátovou myš s váhou pouhých 66 gramů, TrueMove Air optickým senzorem vyvinutým ve spolupráci s firmou PixArt a polling ratem 1 000 Hz.

Vnější konstrukce je z ABS plastu a obsahuje řadu otvorů kvůli snížení váhy. Vnitřek myši chrání AquaBarrier s IP54 certifikací. Myš by tak měla odolat prachu, špíně, oleji i drobným nečistotám. Spodní část zdobí bíle PTFE podložky zajišťující hladké klouzání po jakémkoliv povrchu.

Myš doplňuje software SteelSeries Engine, kde lze upravovat vnitřní podsvícení, CPI a funkce tlačítek. Krom těch základních myš disponuje pěti bočními tlačítky a jedním na horní straně za kolečkem. Nechybí ani velmi oblíbené tlačítko na boku u palce.

Rozměry jsou 128,8 mm na délku, 42,1 mm na výšku a 62,8 mm na šířku. O připojení se stará odpojitelný USB-C na USB-A kabel. Cena byla stanovena na 89,99 euro, v přímém přepočtu okolo 2 200 Kč.

SteelSeries Aerox 5 Wireless

Bezdrátová varianta Aerox 5 nabídne prakticky stejné specifikace s přidanou možností zapojení pomocí 2,4 Ghz donglu a Bluetooth. Design včetně rozložení tlačítek zůstal zachován. Jedinou změnou je implementace baterie o výdrži až 180 hodin na jedno nabití a vyšší váze 74 gramů. Bezdrátové připojení využívá protokol Quantum 2.0 zajišťující minimální odezvu.

Myš podporuje rychlé nabíjení a za 15 minut na kabelu získáte 40 hodin neomezeného hraní. Opět nechybí 3zónové RGB podsvícení a switche Golden Micro IP54 stavěné na více jak 80 milionů kliknutí.

Cena začíná na 149,99 euro, tedy okolo 3 640 Kč.

SteelSeries Aerox 9 Wireless

Vrcholem nabídky bude Aerox 9 Wireless. Opět jde o bezdrátovou myš podporující připojení skrz 2,4 GHz a Bluetooth. Výdrž zůstává na 180 hodinách. Hlavní výhodou této myši je celkem 18 tlačítek, z toho 12 na boční straně. Všechny lze plně přizpůsobit v softwaru. Jinou funkci mohou mít tlačítka v různých hrách i programech.

Váha poskočila na 89 gramů, nicméně rozměry jsou prakticky identické s modely Aerox 5. Také tato myš disponuje odolností IP54 a AquaBarrier, spínači Golden Micro IP54 s životností 80 milionů kliknutí a rychlým nabíjením.

Cena vrcholného modelu je 159,99 euro, tedy přibližně 3 900 Kč. Myši SteelSerie Aerox 5 a 9 již brzy seženete také u našeho partnera CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama