studie-jak-roste-pocet-pristupu-na-internet-z-tabletu
Novinka Studie: jak roste počet přístupů na internet z tabletů?

Studie: jak roste počet přístupů na internet z tabletů?

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

16. 5. 2012 12:00 5

Narovinu musím říct, že počet přístupů na internet pomocí tabletů roste velmi rychle, ale oproti počítačům je stále pozadu. 

Reklama

Oproti telefonům rostl celosvětový webový traffic pomocí tabletů desetkrát rychleji, avšak obě platformy zaznamenávají nárůst. A protože jeden obrázek řekne víc než tisíc slov, následuje grafika:

Studie: jak roste počet přístupů na internet z tabletů?
i Zdroj: PCTuning.cz


 

Z grafu lze vidět, že internetový traffic z tabletů rostl přibližně desetkrát rychleji, než z mobilních telefonů. První rok se tablety držely při zemi, ale v roce 2011 zaznamenaly obrovský nárůst o 300%. Graf ovšem naznačuje i očekávaný růst v následujících letech až do začátku roku 2014. V té době by měly tablety o několik procent překonat smartphony a dosáhnout na deset procent celosvětového webového trafficu.

Druhá polovina obrázku naznačuje situaci, kdy menší prodeje tabletů konkurují smartphonům v počtu přístupů na internet. Jinými slovy - ačkoliv bylo mezi léty 2009 - 2011 vyexpedováno 5,3x více chytrých telefonů nežli tabletů, za první čtvrtletí letošního roku se na internetovém trafficu podílely tablety pouze 1,4x méně, než početnější rodina smartphonů.

Ačkoliv podíl smarthponů a tabletů na webovém trafficu neustále roste, počítače mají stále navrch. A co vy, odkud čtete tento článek?

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama