studie-prozradila-ze-muzi-a-zeny-hraji-videohry-stejne
Novinka Studie prozradila, že muži a ženy hrají videohry stejně

Studie prozradila, že muži a ženy hrají videohry stejně

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

17. 12. 2015 11:15

Američtí výzkumníci z Pew Research Center uveřejnili studii, v níž se zaměřili na videohry. Ze studie vyplývá, že muži i ženy hrají videohry prakticky stejně. A vedle toho jsme se dočkali dalších zajímavých vodítek.

Reklama

Studie, která vycházela z odpovědí celkem 2000 amerických hráčů v dospělém věku, prozradila třeba to, že muži (15 %) se více jak 2 × častěji než ženy (6 %) nazývají „hráči“.

Prozkum dále zjistil, že 60 % dospělých (mužů i žen) věřilo, že většina lidí, kteří hrají videohry, jsou muži – a to včetně 57 % žen, které uvedly, že samy videohry hrají.

Studie prozradila, že muži a ženy hrají videohry stejně
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkem 40 % účastníků výzkumu souhlasilo také s tvrzením, že „lidé, kteří hrají násilné videohry, mají k násilí větší sklony“, ale většina (53 %) s tím nesouhlasila.

Zcela nejednotní byli účastníci také co se týče otázky, zdali jsou videohry ztrátou času. 26% uvedlo, že si to myslí, zatímco 24 % bylo v opozici, to znamená, že si to nemyslelo. S tím letmo souvisí také druhá otázka a to, zdali videohry mohou rozvíjet schopnost lépe řešit problémy a strategické myšlení. S tímto tvrzením bylo zajedno 17% lidí, zatímco 16% s ním nesouhlasilo.

Výsledky výzkumu si můžete prohlédnout na stránkách herního portálu GameSpot.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama