super-amoled-plus-retine-po-krku-aneb-jeste-lepsi-obraz
Apple Novinka Super Amoled Plus: Retině po krku aneb ještě lepší obraz

Super Amoled Plus: Retině po krku aneb ještě lepší obraz

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 2. 2011 14:30 11

Výrazně byl navýšen počet subpixelů. Výsledkem je čistší obraz, lepší kontrast a jas.

Reklama

Na veletrhu MWC 2011 vystavoval také jihokorejský výrobce Samsung Electronics. Představil zde řadu zajímavých produktů, namátkou smartphone Galaxy S II, který je vybaven dvoujádrovým procesorem a obrovským 4,3“ displejem na bázi technologie Super Amoled Plus.

Mezi jeho přednosti patří věrné podání barev (ano, černá je opravdu černá, ale to už víte), bezkonkurenční kontrast a jas, a také pozorovací úhly takřka bez omezení. Mezi největší nevýhody běžných Amoled, resp. Super Amoled displejů, bylo použití tzv. Pen-Tile mřížky, kdy je snížený počet subpixelů pro každý z bodů, takže obraz je ve výsledku hrubší.

Super Amoled Plus: Retině po krku aneb ještě lepší obraz
i Zdroj: PCTuning.cz

porovnání Retiny a původního Super Amoled, pro zvětšení klikněte

Samsung tak některými kritizovanou mřížku Pen-Tile RGBG vyměnil za Real Stripe, což přinese čistší obraz než u běžného Super Amoled panelu. Výrobce také slibuje lepší kontrast, rychlejší odezvu, láká také na až o 18 % nižší spotřebu.

Jak bylo naznačeno v úvodu, tímto displejem bude vybaven smarpthone Galaxy S II. Očekávat ho můžeme také u 4,5“ modelu Infuse 4G. Pro uživatele je určitě příjemné, že výrobci se v posledních letech také zaměřují na výslednou kvalitu zobrazování.

Jaké jsou vaše osobní zkušenosti v této oblasti? Hraje u vás kvalita displeje při rozhodování o koupi nového zařízení významnou úlohu, nebo je vám to jedno?

Super Amoled Plus: Retině po krku aneb ještě lepší obraz
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama