super-talent-zkombinovala-ssd-s-pevnym-hdd-v-podobe-pcie-karty
Novinka Super Talent zkombinovala SSD s pevným HDD v podobě PCIe karty

Super Talent zkombinovala SSD s pevným HDD v podobě PCIe karty

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 6. 2013 10:00 3

Výrobce paměťových zařízení, společnost Super Talent, představila nové hybridní paměťové zařízení, které kombinuje prvky solid-state disku s tradičním pevným diskem.

Reklama

Zařízení nese příznačné označení Super Hybrid a jedná se o PCI-Expresss rozšiřující kartu, která má údajně nabídnout to nejlepší z obou technologií disků. Výrobce slibuje vysoký výkon za relativně nízkou cenu, ačkoliv přesné ceny zatím nebyly zveřejněny. 

Jak už je zvykem u podobného typu hybridních řešení, SSD poskytuje vysokou rychlost čtení a zápisu s nízkými přístupovými časy k datům. V postatě použitý SSD disky funguje jako velká cashe paměť pro implementovaný pevný disk, který je v systému umístěn především kvůli kapacitě. Zároveň tím pevný disk snižuje náklady.

Super Talent zkombinovala SSD s pevným HDD v podobě PCIe karty
i Zdroj: PCTuning.cz

Super Hybrid by se měl zprvu začít prodávat ve dvou verzích a to buď s 1,2 TB kapacitou, nebo 2,2 TB úložným prostorem, přičemž 192 GB z tohoto prostoru zabírá zmiňovaný SSD disk a pevný disk zbylý 1 TB, popřípadě 2 TB. Vzhledem k tomu, že oba modely jsou dodávány s Marvell Storage Utility software, je tedy pravděpodobné, že SSD řadič pochází také z dílny Marvell. 

Super Hybrid disky by měly být k dispozici pro firemní i soukromé uživatele již brzy.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama