surface-laptop-3-dostane-procesory-od-amd-zname-predpokladane-specifikace
Novinka Surface Laptop 3 dostane procesory od AMD: známe předpokládané specifikace

Surface Laptop 3 dostane procesory od AMD: známe předpokládané specifikace

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 9. 2019 18:00 21

Již za několik dní se v New Yorku uskuteční očekávaná tisková konference Microsoftu, na které americká společnost představí hned několik nových produktů. Mezi nimi nemá chybět ani patnáctipalcový notebook Surface Laptop 3 s procesory Ryzen od AMD. Není bez zajímavosti, že dosud měly přenosné počítače Microsoftu vždy čipy značky Intel.

Reklama

V základní konfiguraci, která se začne prodávat za 999 dolarů (28 500 Kč s DPH), by měl Surface Laptop 3 pohánět čtyřjádrový procesor AMD Ryzen 5 3550U s 8 GB RAM. O sto dolarů (zhruba 31 500 Kč) dražší bude varianta s Ryzenem 7 3750U. Paměť RAM bude opět 8 GB.

Ve vyšších verzích nových notebooků mají už tikat šestijádrové a osmijádrové procesory (nejspíš 7nm čipy Renoir). Za notebook s šestijádrem a 12 GB operační paměti bychom měli v závislosti na kapacitě SSD zaplatit 1 399 až 1 599 dolarů.

Surface Laptop 3 dostane procesory od AMD: známe předpokládané specifikace
i Zdroj: PCTuning.cz

Vrcholové konfigurace mají pohánět osmijádrové čipy spárované s 16 GB RAM, v tomto případě se ceny v závislosti na velikosti úložiště mají pohybovat mezi 1 999 až 2 399 dolary.

Na předpokládané specifikace nových laptopů Surface Laptop 3, které společnost Microsoft představí 2. října, upozornil web Windowslatest.com.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama