Survival DayZ se s novou aktualizací dočkal kontaminovaných zón
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Survival DayZ se s novou aktualizací dočkal kontaminovaných zón

Survival DayZ se s novou aktualizací dočkal kontaminovaných zón

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 10. 2021 10:27

Vývojáři z největšího českého herní studia Bohemia Interactive oznamují vydání aktualizace 1.14 pro multiplayerovou survival akci DayZ na PlayStation, Xbox a PC. Nejvýraznější novinkou jsou smrtící kontaminované zóny. Nechybí také nové pasti, zbraně, vybavení, plynulejší animace a desítky drobných vylepšení.

Reklama

Kontaminované zóny představují zcela novou herní mechaniku. Ty statické slouží pro oddělení oblastí s nejhodnotnějším lootem. Jejich náhodně spawnovaná varianta zase přinese do hry novou dynamiku. V kontaminované zóně mohou hráči přežívat díky protichemickému vybavení v podobě obleků a plynových masek.

Hráče, kteří se specializují na přežití v odlehlých končinách, potěší 3 varianty nových pastí – konkrétně malá a velká pas na ryby a oko na chytání zvěře. Pokládat lze také nové nástražné výbušné zařízení „tripwire“.

Update 1.14 do hry přináší také brusu novou útočnou pušku typu bullpup s označením LE-MAS používající náboje 5.56x45mm s módy střelby single, auto a dávka.

Vývojáři zapracovali i na technologické stránce DayZ. Byla vylepšena dohlednost, kvalita částicových efektů, plynulost animací, hráči na PlayStation 5 si mohou DayZ užívat v 60 fps. Do experimentální fáze vývoje pak vstupuje serverová distribuce pro Linux.

Nejdůležitější změny v DayZ 1.14 přehledně

  • Dynamické a statické kontaminované zóny způsobující otravu.
  • Filtry do plynové masky.
  • Útočná puška LE-MAS se zásobníky.
  • Puškohled pro noční vidění NV-PVS4.
  • 3 druhy pastí pro lov ryb a zvěře.
  • Nástražné výbušné zařízení „tripwire“.
  • Nové animace a vizuální efekty
  • a mnoho dalšího.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama