test-ukazal-ze-nove-membrany-macbooku-pro-odvadeji-skvelou-praci
Apple Novinka Test ukázal, že nové membrány MacBooků Pro odvádějí skvělou práci

Test ukázal, že nové membrány MacBooků Pro odvádějí skvělou práci

Martina Lipertová

Martina Lipertová

23. 7. 2018 13:00 4

Portál iFixit před pár dny informoval o tom, že společnost Apple v tichosti přidala do svých MacBooků Pro novou silikonovou membránu. Jak prozrazuje dřívější patent cupertinské společnosti, tato membrána nebyla do klávesnic přidána kvůli tiššímu psaní, ale kvůli ochraně klávesnic před zanášením drobků a prachu. Lidé z iFixit membránu podrobili nesmlouvavému testu a nyní nám přinesli zajímavé resumé.  

Reklama

MaxBook Pro byl během testu zhusta posypán jemným barevným práškem. Silikonová membrána přitom drtivé většině prášku zabránila dostat se do hlubšího mechanismu klávesnice (viz.obrázek níže).

Test ukázal, že nové membrány MacBooků Pro odvádějí skvělou práci
i Zdroj: PCTuning.cz

iFixit zdůraznilo, že starší klávesnice bez membrány ve stejném testu dopadla mnohem hůře. Skvělých výsledků prý silikonová membrána dosahuje díky tomu, že se jedná o jednolitou pevnou fólii, která má výřezy pro jednotlivé klávesnice.

Při rozebrání klávesnice vyšlo najevo také to, že tlačítka jsou nyní o něco tenčí, nežli tlačítka ve starším modelu, což usnadňuje proces vyndání a vyčištění prostoru pod tlačítky. To bylo především v případě mezerníku velice obtížné, ba přímo nemožné.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama