tim-cook-obhajuje-ceny-iphonu-tvrdi-ze-jsou-skutecne-pro-vsechny
Apple Novinka Tim Cook obhajuje ceny iPhonů. Tvrdí, že jsou skutečně pro všechny

Tim Cook obhajuje ceny iPhonů. Tvrdí, že jsou skutečně pro všechny

Martina Lipertová

Martina Lipertová

19. 9. 2018 10:30 14

Ceny nových iPhonů jsou astronomické. Nejlevnější model XR v základní konfiguraci vás vyjde na 22 490 korun, za model XS v základní konfiguraci zaplatíte 29 990 korun a za větší model XS Max potom 32 990. Pokud navíc budete chtít XS Max s 512 GB vnitřní paměti, budete si muset připravit 43 490 korun. 

Reklama

Pokud máte to štěstí a s platem se pohybujete alespoň okolo průměru měsíční (hrubé) mzdy České republiky, za takové peníze si koupíte spíše docela slušnou ojetinu, nebo dovolenou pro celou rodinu. Pokud to štěstí nemáte, nové mobily od Applu jsou pro vás zkrátka nedosažitelné, i kdybyste se na hlavu stavěli. Tim Cook, výkonný ředitel společnosti Apple si to ovšem nemyslí.

Tim Cook obhajuje ceny iPhonů. Tvrdí, že jsou skutečně pro všechny
i Zdroj: PCTuning.cz

Tim Cook v rozhovoru ve známém pořadu Good Morning America uvedl, že většina lidí využívá programu výměny starých iPhonů za nové a tudíž za používání nejnovějších výdobytků od Applu platí asi jen 30 dolarů měsíčně (cca 660 korun), tj. asi 1 dolar denně (cca 22 korun).

V tomto úhlu pohledu je tvrzení Tima Cooka lehce obhajitelné. Jenom si člověk nesmí vzpomenout na rozdíl mezi koupí telefonu a jeho pronájmem… a samozřejmě ani na ty spousty lidí, kteří každý den vstávají s vědomím, že nejspíš zase budou mít prázdný žaludek.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama