Tomb Raider Remastered vyjde za dva dny, podívejte se na srovnání s originálem
i Zdroj: Aspyr, Crystal Dynamics
Novinka Tomb Raider Remastered vyjde za dva dny, podívejte se na srovnání s originálem

Tomb Raider Remastered vyjde za dva dny, podívejte se na srovnání s originálem

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

12. 2. 2024 20:45 11

Archeologická pouť prsaté Lary Croft se také dočkala remasteru. Dnes je ostatně v kurzu předělávat staré klasiky do moderních oblečků, ať už oficiálně nebo svépomocí.

Reklama

O té svépomoci jsme psali zde. Tomb Raider vyšperkovaný pomocí RTX Remix vypadá vskutku jinak, ale já osobně nejsem přesvědčen, že lépe. Ale nezoufejme, za dva dny vyjde oficiální remaster původní trilogie (včetně DLC) a ten je poplatný svému předkovi. Ve scénách nejsou přepálené obrazy a odrazy, zářící louče nebo naprosto temná místa. Textury a modely byly samozřejmě náležitě vylepšeny. Architektura a stavba levelů zůstala (alespoň podle videa) stejná. Možná by neškodilo i ty úrovně lehce obrousit. 

Podle dosavadních videí a informací se zdá, že Tomb Raider Remastered bude důstojné oprášení téměř třicetileté vykopávky. Značka samozřejmě žije, jelikož série byla restartovaná, tudíž je třeba vytřískat peníze i ze starých dílů. A teď se nabízí i otázka, jestli má do starých her smysl rvát ray tracing? Dle mého názoru nelze na archaickou hru z devadesátek rozumně naroubovat dnešní módní hit, neboť tenkrát nikdo nepočítal s tím, že v jeskyni (například) bude najednou reálně se chovající světlo. Hry byly dříve dělané s dobovými omezeními a plácnout na to ray tracing nám sice dodá lesk jak psí kulky, ale výsledek bude na parseky vzdálený původnímu vzhledu. Dobře udělaný remaster je mnohem lepší varianta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama