První Tomb Raider se také dočkal RTX úpravy - co na to Lara Croft?
i Zdroj: youtube.com/@Cycu1
Novinka První Tomb Raider se také dočkal RTX úpravy - co na to Lara Croft?

První Tomb Raider se také dočkal RTX úpravy - co na to Lara Croft?

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

6. 2. 2024 15:50 94

S tím jak NVIDIA uvolnila balík RTX Remix, začínají se rojit staré herní klasiky vylepšené o ray tracing. I první díl Tomb Raider byl rovněž posvěcen zlatým světlem.

Reklama

S balíkem programů RTX Remix rostou uživatelům a moderům ray tracingové křídla. S pomocí této technologie lze nacpat ray tracing i do archaických titulů a vystřelit tak jejich vizuál až do stratosféry. Aspoň teoreticky. Psali jsme například o husté akční kriminálce Max Payne či NFS 2 Underground, kteréžto obě legendární pařby mají svůj RTX mod. A ikonický Tomb Raider s prsatou Larou Croft v hlavní roli nezůstává pozadu. 

Nutno dodat, že RTX mod funguje pouze pro první dva levely a potřebujete samozřejmě originální hru (Steam, GOG). V porovnání s původním softwarovým nebo akcelerovaným renderingem je to bez diskuze nebe a dudy (doslova, protože Lara si oblékla nový model a dudy má mnohem kulatější). Dokonce je možno kobkami courat i z vlastního pohledu. Jakkoli to ale vypadá skvěle, nejsem si jistý, že to hře svědčí. Jako třeba Quake, ten dostal díky modu raytracing už docela dávno, ale mě osobně se přesto víc líbí ten softwarový syrový vzhled. Pochopitelně je to otázka vkusu. RTX demo Tomb Raider najdete zde.


 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama