toshiba-chromebook-se-stane-ucebni-pomuckou
Novinka Toshiba Chromebook se stane učební pomůckou?

Toshiba Chromebook se stane učební pomůckou?

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 1. 2014 12:00 2

Google představil nový Toshiba Chromebook, který v současnosti cílí na vzdělávací sektor, o čemž svědčí i možnost stáhnout si studijní materiály z knihovny učebnic K 12.

Reklama

Tituly knihovny K12 budou od nynějška k dostání společně se vzdělávací verzí Toshiba Chromebooku. Studenti, kteří si notebook zakoupí, by tak měly díky tomu mít přístup k obrovskému množství učebnic a jiných studijních materiálů, které budou moci stahovat z obchodu Google Play.

Toshiba Chromebook se stane učební pomůckou?
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud jste propásli, čím je vlastně nový Chromebook od Toshiba vybaven, nabízím drobnou rekapitulaci. V první řadě se jedná o notebook s 13,3palcovým displejem, který má rozlišení 1366 × 768 pixelů. Notebook je samozřejmě vybaven přeinstalovaným operačním systémem Chrome OS.

Uvnitř zařízení se skrývá procesor Intel Celeron 2955U s frekvencí 1,4 GHz, který je založen na architektuře Haswell. Procesoru sekundují 2 GB RAM pamětí a vnitřní úložný prostor má kapacitu 16 GB a je doplněn o cloudový prostor od Google. 

Toshiba Chromebook se stane učební pomůckou?
i Zdroj: PCTuning.cz

Chromebook v základní verzi je nyní možné předobjednat například na stránkách Amazonu za cenu 279,99 dolarů (7 700 Kč). Za vzdělávací verzi si pak Google nasadil cenu na 299 dolarů (8 250 Kč). 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama