toxicky-radeon-hd2900xt-od-sapphire
Novinka Toxický Radeon HD2900XT od Sapphire

Toxický Radeon HD2900XT od Sapphire

Michal Kleman

Michal Kleman

14. 5. 2007 00:00 11

Společnost Sapphire vydala grafické karty v Toxic edici. Ne, chlazení není vyřešeno jen novým větrákem. Nové "Toxické" Radeony jsou chlazeny vodou.

Reklama
Toxický Radeon HD2900XT od Sapphire
i Zdroj: PCTuning.cz

Radeon HD2900XT TOXIC, jak se karta jmenuje, je novým zástupcem high-endu od ATI v podání Sapphire. Na bližší specifikace jádra R600 se můžete podívat zde.

Specialitou této karty je vodní chlazení dodávané přímo s kartou. Vodní systém by měl být natolik účinný, že uchladí dva Radeony HD2900XT v crossfire módu. Tento kousek má klasických 750MHz na jádře, ale výrobce karty slibuje až 15% nárůst taktu na jádře při taktování, právě díky použití vodního chlazení. Karta má 512MB GDDR3 pamětí taktovaných na běžných 1650MHz, které jsou však také chlazeny vodou. Čerpadlo a radiátor se umístí zřejmě do 5,25 palcové pozice pro mechaniky.  Navíc ke kartě dostanete poukázku poukázka na hry Half Life 2 Episode 2, Portal a Team Fortress 2.

Sapphire již tuto edici karet distribuuje a další karty s novými jádry od ATI by měly následovat. Pokud si však chcete pořídit dvě karty do Crossfire, tak se připravte na koupi minimálně 750wattového zdroje, protože tito drobečci vám pěkně zatopí. Ceny jsou zatím neznámé. Karty se budou prodávat po jedné, navzdory tomu, že na obrázku jsou dvě.

Podle VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama