TP-Link AX72: Wi-Fi 6 router pro streamování 8K videa
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka TP-Link AX72: Wi-Fi 6 router pro streamování 8K videa

TP-Link AX72: Wi-Fi 6 router pro streamování 8K videa

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 10. 2021 16:43 1

Společnost TP-Link představuje na trhu novinku v podobě bezdrátového routeru Archer AX72 s podporou nejnovějšího standardu Wi-Fi 6 (802.11ax), díky kterému dosahuje maximální přenosové rychlosti až 5 400 Mb/s.

Reklama

Nejnovější TP-Link Archer AX72 je určený pro nadstandardní připojení více koncových zařízení současně i k realizaci datově náročných aktivit, jako je streamování videa v 8K rozlišení. Ve výbavě routeru najdeme např. HE160, výkonný modul FEM, šest externích antén, technologii Beamforming (modelování paprsku), provedení 4T4R nebo MU-MIMO a OFDMA, díky kterým dokáže zajistit připojení až pro stovku zařízení současně.

TP-Link AX72: Wi-Fi 6 router pro streamování 8K videa
i Zdroj: PCTuning.cz

Celé to pohání 64bitový procesor Qualcomm, jenž umožňuje pohotové zpracování dat a také dále snižuje latenci v rámci sítě. Díky použitému řešení HomeShield poskytuje router také pokročilé zabezpečení pro neomezený počet připojených klientů, které chrání před DDoS útoky, škodlivými weby a narušením portů. K dispozici jsou třeba vylepšené zabezpečení pro připojená IoT zařízení, robustní rodičovská kontrola nebo zabezpečení od společnosti Avira. 

V neposlední řadě Archer AX72 podporuje technologii OneMesh a již standardem je možnost snadného nastavení a obsluhy třeba přes mobilní aplikaci Tether, která je k dispozici pro Android i iOS, a to v češtině i slovenštině.

Cena

TP-Link Archer AX72 už je na našem trhu dostupný a to za cenu 3 299 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama