TP-Link Tapo P110 je smart zásuvka s měřením spotřeby energie
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka TP-Link Tapo P110 je smart zásuvka s měřením spotřeby energie

TP-Link Tapo P110 je smart zásuvka s měřením spotřeby energie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 9. 2021 18:03

Společnost TP-Link představuje dlouho očekávanou chytrou zásuvku s měřením spotřeby energie Tapo P110, která doplňuje řadu jejích smart home produktů.

Reklama

Jednou z výhod nové zásuvky jsou rozměry, díky kterým nezabírá příliš místa, a tak je vedlejší zdířka zásuvky stále volná – nebude tedy chytrou zásuvkou blokovaná. Za zmínku určitě stojí i nehořlavé materiály a především pak aplikace v češtině, která umožňuje konfiguraci zásuvky.

Ovládání přes mobil

Přes aplikaci můžete na dálku zapínat nebo vypínat připojená zařízení, a to s příkonem až 2 300 W. Pokud si kdekoliv, kde je právě přístup k internetu, vzpomenete, že potřebujete vypnout světlo v obývacím pokoji, které je do elektrické sítě připojené právě přes zásuvku Tapo P110, není nic jednoduššího a stačí klepnout na tlačítko v aplikaci.

Zásuvka Tapo P110 je ovladatelná prostřednictvím Wi-Fi (standardy IEEE 802.11b/g/n) a spárovat ji se smartphonem je možné díky podpoře technologie Bluetooth verze 4.2. Veškeré funkce zásuvky lze navíc ovládat hlasem díky podpoře asistentů Google Assistant a Amazon Alexa.

Tapo P110
i Zdroj: PCTuning.cz
Tapo P110

Samozřejmostí je i podpora speciálních funkcí. Například režim V nepřítomnosti dokáže inteligentně simulovat, že je někdo doma, nepravidelným vypínáním a zapínáním připojených spotřebičů, tedy primárně světla. A funkce Časovač zase umí vytvářet týdenní a denní rozvrhy s možností odpočítávání času do vypnutí a zapnutí jednotlivých koncových zařízení, která jsou napájena přes Tapo P110. 

Zásadní novinkou u modelu TP-Link Tapo P110 je oproti předchozím zásuvkám v portfoliu TP-Link funkce monitoringu spotřeby, díky které budete přesně vědět, kolik připojená elektronika „žere“.

Cena 

Chytrá zásuvka TP-Link Tapo P110 má doporučenou českou cenu 449 korun včetně daně

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama