transcend-rozsiruje-radu-serverovych-pametovych-modulu-ddr4-o-nove-modely
Novinka Transcend rozšiřuje řadu serverových paměťových modulů DDR4 o nové modely

Transcend rozšiřuje řadu serverových paměťových modulů DDR4 o nové modely

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 2. 2015 23:00

Firma Transcend oznamuje rozšíření řady serverových paměťových modulů DDR4 o nové modely Long-DIMM, R-DIMM, ECC-DIMM a ECC SO-DIMM s kapacitou 4 GB až 32 GB.  

Reklama

Nové moduly se vyznačují pracovní frekvencí 2 133 MHz a přenosovou rychlostí 17 GB/s. Provozní napětí pamětí je 1,2V. Ve srovnání s typickými DIMM moduly předchozí generace DDR3, jsou pak nové DDR4 úspornější při spotřebě energie až o 40 %. Kvůli tomu paměťové moduly vytváří méně tepla a systém pracuje při nižší teplotě, což má pozitivní vliv na jeho spolehlivost, uvádí výrobce.

Čipy VLP RDIMM mají výšku jen 1,88 cm, díky tomu je lze použít v serverech typu blade s omezeným montážním prostorem. Moduly ECC SO-DIMM se odlišují od nosičů typu SO-DIMM dodatečným algoritmem korekce chyb (Error Correcting Code), který sleduje přenášená data. Paměti lze použít v malých zařízeních, jako jsou třeba průmyslové počítače, terminály POS, zdravotnická zařízení a systémy mini-ITX. Malé rozměry se odráží ve snadnějším proudění vzduchu v prostoru a distribucí tepla, čehož následkem je snížení nároků na chlazení. 

Paměťové moduly DDR4 plně podporují standardy JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council). Jejich kvalitu potvrzují mimo jiné pokročilé zkoušky využívající 64bitové jednojádrové a vícejádrové procesory. Na všechny nové paměťové čipy značky Transcend se vztahuje doživotní záruka.

Transcend rozšiřuje řadu serverových paměťových modulů DDR4 o nové modely
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Transcend TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama