transend-predstavuje-msata-ssd-s-oznacenim-msm610
Novinka Transend představuje mSATA SSD s označením MSM610

Transend představuje mSATA SSD s označením MSM610

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 5. 2013 10:00 4

Společnost Transcend Information, Inc oznámila vydání svého SATA II (3GB/s) mSATA mini SSD disku s označením MSM610.

Reklama

Tento maličký, ale bytelný disk nabídne velmi solidní sekvenční rychlost zápisu a čtení a řadu funkcí, které zvýši spolehlivost a bezpečnost tohoto SSD, určeného pro moderní mobilní zařízení jako jsou tablety, minibooky a ultrabooky.

Tento disk je plně kompatibilní se SATA II 3G/s rozhraním a je založen na výkonném toggle-mode MLC NAND flash čipu, který se pochlubí velmi slušnou sekvenční rychlostí čtení až 245 MB/s a zápisu 48 MB/s. Tento výkon se projeví především v rychlosti přenosu dat na zařízení, spouštění aplikací i celkovém chodu systému.

Transend představuje mSATA SSD s označením MSM610
i Zdroj: PCTuning.cz

Transcend MSM610 mSATA SSD mini měří pouhých 26,8×29,85×3,85 mm a nabízí tak flexibilní řešení právě pro výrobce tabletů, ultrabooků, mini PC, smartphonů, čteček knih či navigací. I přes malé rozměry nabídne tento disk standardní i pokročilé funkce jako je podpora TRIM a NCQ, vestavěný ECC, podporu vylepšených SMART příkazů a slušnou odolnost proti nárazům a otřesům.

Pro další ochranu dat disponuje toto SSD také technologií Advanced Power Shield, která přímo sleduje, resp. kontroluje hostitelské připojení/napájení, aby v případě přerušení, tedy výpadku proudu zabránilo ztrátě dat. Transcend MSM610 mSATA SSD mini je k dispozici v kapacitách 8, 32 a 64 GB.

Ceny jednotlivých variant zatím nejsou známy. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama