twitter-chce-kupovat-dalsi-firmy
Novinka Twitter chce kupovat další firmy

Twitter chce kupovat další firmy

Martin Stančík

Martin Stančík

Spoluzakladatel Twitteru Biz Stone dnes řekl, že s tím, jak získává stále větší popularitu, bude jeho společnost v příštím roce kupovat jiné firmy, které jí v růstu pomohou.  

Reklama

"Je to něco, co nás bez debat zajímá," řekl Stone na konferenci v Tel Avivu. "Jednu akvizici jsme provedli v minulém roce a ukázalo se, že to bylo skvělé rozhodnutí. Zaměříme se na vývojáře z různých odvětví." V roce 2008 Twitter koupil vyhledávací engine Summize. Stone řekl, že jeho sociální síť začne vydělávat peníze v roce 2010 - hned na počátku příštího roku Twitter představí plán, jak toho chce pomocí reklamy dosáhnout. Detaily o reklamě na Twitteru zatím nezveřejnil, avšak slíbil, že bude "netradiční."

Twitter chce kupovat další firmy
i Zdroj: PCTuning.cz

"Reklamu na naši síť nemusíme umístit do určitého data, v bance máme spoustu peněz," řekl Stone. V září Twitter podstoupil novou vlnu financování od svých investorů a podle zdrojů obeznámených s celou transakcí společnost vybrala sto milionů dolarů, čímž by se celková hodnota společnosti teoreticky měla vyšplhat na jednu miliardu dolarů. Stone včera řekl, že pokud by to bylo nezbytné a peníze by se nedařilo nikde jinde sehnat, mohou šéfové Twitter dát na burzu. Twitter také vede rozhovory s Microsoftem a Googlem o možnosti zpřístupnit zprávy svých uživatelů pomocí jejich vyhledávačů.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama