ubisoftu-se-dari-ma-za-sebou-rekordni-ctvrtleti
Novinka Ubisoftu se daří, má za sebou rekordní čtvrtletí

Ubisoftu se daří, má za sebou rekordní čtvrtletí

Martina Lipertová

Martina Lipertová

18. 7. 2018 11:00 4

Vývojářská společnost Ubisoft uveřejnila výsledky prvního čtvrtletí fiskálního roku 2018/2019. Vyplynulo z nich, že má za sebou rekordní období.

Reklama

V prvním čtvrtletí tohoto fiskálního roku společnost Ubisoft měla tržby v hodnotě 400 milionů eur a to především díky neustálému růstu digitálních prodejů a prodlužování životnosti her skrze prodeje DLC, sezónních pasů, předplatného a reklamy.

Ubisoftu se daří, má za sebou rekordní čtvrtletí
i Zdroj: PCTuning.cz

Generální ředitel Ubisoftu Yves Guillemot uvedl, že první čtvrtletí tohoto fiskálního roku překročilo veškeré očekávání společnosti, a že za skvělé výsledky může především úspěšná digitální transformace.

Tržby z dříve vydaných her v tomto čtvrtletí dosáhly 333 milionů eur. To představuje nárůst o téměř 75% a podílí se na 87,2% z celkových tržeb.

Počítače si z celkových tržeb ukrojily téměř čtvrtinu (24%) a byly překonány pouze prodeji na PlayStationu 4, který si pro sebe uzmul rovných 38%. Xbox One se na tržbách podílel 22%.

Počítače v prodejích her od Ubisoftu předběhly Xbox One už v minulosti. Stalo se tak v první čtvrtině fiskálního roku 2016/17, kdy PC zabralo 26% tržeb, zatímco Xbox One pouze 23%.

K budoucnosti Ubisoftu Yves Guillemot uvedl: „Naše týmy nadále plní naše strategické plány na rozšiřování našich značek. Assassins Creed Odyssey a The Division 2 byly na E3 velmi dobře přijaty, což jen potvrzuje jejich životaschopnost ve vysoce konkurenčním prostředí. Velmi dobře si vedly také nově představené značky jako Skull & Bones, která hráče zaujala inovativními prvky a kombinací námořních bitev a multiplayeru“.

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama