ubuntu-11-10-ke-stazeni-novinka-se-povedla-jake-prinesla-zmeny
Software Novinka Ubuntu 11.10 ke stažení! Novinka se povedla, jaké přinesla změny?

Ubuntu 11.10 ke stažení! Novinka se povedla, jaké přinesla změny?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

14. 10. 2011 09:00 23

Dlouho očekávaná verze linuxové distribuce Ubuntu „Oneiric Ocelot“ je tady. Těšit se můžeme na vylepšené rozhraní Unity a spoustu dalších změn.

Reklama

Oblíbená linuxová distribuce se dočkala další finální verze, ve které se můžeme těšit na spoustu aktualizací a nových vychytávek. Ubuntu 11.10 „Oneiric Ocelot“ dorazí s podporou multiarch která umožní spouštět 32 bitové knihovny a aplikace v rozhraní 64bit systému. Drobných úprav se dočkalo i GNOME 3.2 a přepracováno bylo i Unity Dash.

Ubuntu 11.10 ke stažení! Novinka se povedla, jaké přinesla změny?
i Zdroj: PCTuning.cz

Další vychytávky, které tato verze přináší vylepšené Software Center, 3.0 Linux kernel, LightDM login manager, Unity 2D, zálohovací nástroj Déjà Dup, Thunderbird jako výchozí e-mailový klient, nový Alt + Tab Switcher, a navíc nechybí plná podpora čínštiny, japonštiny, korejštiny, a dalších skriptovacích jazyků.

 

Nepřehlédněte:

Podle prvních ohlasů recenzentů se nová verze velmi povedla a co je nejvíce vychvalováno je pohodlná práce v upraveném prostředí. Na nové Ubuntu můžete aktualizovat přímo, nebo si jej stáhnout ze stránek vývojářů. Tradičně nechybí ani serverová verze.

 Zdroj: Ubuntu.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama