ubuntu-12-04-precise-pangolin-vyrazne-zlepsi-vydrz-baterie
Software Novinka Ubuntu 12.04 Precise Pangolin výrazně zlepší výdrž baterie

Ubuntu 12.04 Precise Pangolin výrazně zlepší výdrž baterie

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

20. 12. 2011 09:00 9

Vývojáři oblíbené linuxové distribuce poctivě pracují na vyladění chystaného systému. Precise Pangolin se zaměří na nižší spotřebu a nepochybně tím potěší majitele přenosných zařízení.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali o představení první alpha verze chystaného operačního systému z rodiny Ubuntu. Linuxová distribuce se nám tedy představila v jakémsi náhledu a ukázala, jaké trumfy si na potenciální uživatele připravuje.

Ubuntu 12.04 Precise Pangolin výrazně zlepší výdrž baterie
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní se vývojáři pochlubili, že novinka dorazí s lepší optimalizací a z toho plynoucí úsporou energie. Nedávno se současně hovořilo o aktualizaci pro linuxové systémy, která bude řešit krátkou výdrž baterie, za níž stojí špatná verze systémového jádra (konkrétně 2.6.33). I přes tuto doposud trvající chybu většiny z nich včetně Ubuntu vývojáři mluví o spoustě zlepšení právě pro lepší výdrž baterií u přenosných zařízení.

Ubuntu 12.04 Precise Pangolin výrazně zlepší výdrž baterie
i Zdroj: PCTuning.cz

Další sestavení Ubuntu 12.04 bude stejně jako ostatní chystané distribuce obsahovat opravený kernel, opravující funkci nástroje PCI Express Active State Power Management. Podle jednoho z vývojářů se pomocí tohoto a dalších vylepšení dosahuje průměrné úspory 0,5 až 1 watt. Po případném vyladění nastavení bezdrátových modulů, síťových karet apod. by mohlo dojít k dalším úsporám energie a tím i k delší výdrži přenosných zařízení s baterií.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama