udelalo-yahoo-dobry-obchod
Novinka Udělalo Yahoo dobrý obchod?

Udělalo Yahoo dobrý obchod?

Martin Stančík

Martin Stančík

30. 7. 2009 00:00

Jak jsme vás informovali včera, Yahoo se spojilo na příštích deset let s Microsoftem. Měla by to být dobrá zpráva, avšak investoři to tak růžově nevidí.  

Reklama

Vlastníci akcií Yahoo jsou nespokojeni, protože management společnosti nebyl schopen "vytřískat" z Microsoftu více peněz, na druhou stranu jsou však podle agentury Reuters rádi, neboť se Yahoo bude moci soustředit na svůj klíčový byznys. Akcie Yahoo včera spadly o 12%, neboť investoři předpokládali, že Microsoft v poplatcích zaplatí Yahoo až 5 miliard dolarů předem, jen za slíbenou spolupráci. "Bylo to zklamání v závislosti na očekáváních," říká Ryan Jacob, který vlastní akcie Yahoo. "Doufal jsem, že (Yahoo) dohodne lepší podmínky."

Investorům se hlavně nelíbilo, že Microsoft nezaplatil Yahoo žádné peníze předem a navíc s ním bude sdílet jen 88% svých příjmů. "Byl jsem překvapen, že dali mléko zdarma, než by raději donutili Microsoft, aby koupil celou krávu," řekl další investor Eric Jackson. "Je to výborný obchod pro Microsoft, z pohledu Yahoo to již zas tak horké není," dodal Jackson, který dříve vlastnil akcie Yahoo, avšak po té, co management této firmy odmítl převzetí Microsoftem za 47.5 miliardy dolarů, koupil akcie softwarového gigantu - což si teď nemůže vynachválit.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama