Umělou inteligenci stále trápí stejný palčivý problém u fotek i videí
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Bing AI
Novinka Umělou inteligenci stále trápí stejný palčivý problém u fotek i videí

Umělou inteligenci stále trápí stejný palčivý problém u fotek i videí

David Jiránek

David Jiránek

1. 3. 2024 14:00 1

Generování textů a obrázků pomocí umělé inteligence se už stává běžnou součástí pracovního postupu u řady profesí. Brzy se k tomu přidá i tvorba videí. Umělou Inteligenci přesto trápí stejné problémy jako na začátku.

Reklama

O projektu Sora od OpenAI jsme už před pár dny psali. Filmového režiséra z vás program zatím neudělá, ale náhled na konkrétní záběry poskytnout může. Do detailu ale na videa raději nekoukejte. Jak zjistil youtuber Marques Brownlee vystupující pod přezdívkou MKBHD, vygenerovaná videa trápí stále stejné problémy.

Brownlee se k AI Sora dostal na krátkou dobu a mohl vygenerovat 3 videa. Jeho volba perfektně ukazuje veškeré problémy, které technologii trápí. Jako první si nechal vygenerovat psa, který kráčel po parkovišti. Umělá inteligence zde zápasí s pohybem končetin. Packy psa jsou až gumové a občas skrz sebe procházejí. Pohyb psa je nepřirozený, až to působí, že nemá chvílemi pevnou kostru. Pro zobrazení prvního videa je potřeba příspěvek níže rozkliknout.

Druhá ukázka potěší technické nadšence. Brownlee si nechal vygenerovat video s 3D tiskárnou. To, že hotend není připojený k žádné ose a tiskárna nic netiskne si ale všimnete opravdu na první pohled.

Třetí video je na první pohled nejpovedenější. Brownlee chtěl po AI, aby velmi specificky vygenerovala video s internetovým tvůrcem ve studiu. Zde se ukazuje opět problém s anatomií, kdy má muž na videu 6 prstů.

U jednotlivých videí je samozřejmě špatně daleko více věcí. Auta na parkovišti někdo tvořil z modelíny a vůbec neodpovídají skutečným. Na polici u v posledním videu můžeme vidět smyšlené produkty, které vůbec neodpovídají realitě. Stačí se podívat na tlačítka u klávesnice.

Sora od OpenAI má stále svoje mouchy, avšak za rok přinesla technologie pořádný posun. Brownlee vyzdvihuje například prakticky perfektní nasvícení scén, které byste už od reality opravdu nerozeznali. Proporce živých těl jsou až na detaily také dobré.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama