Unikají ceny ROG Ally, k dispozici budou dvě verze s rozdílným procesorem
i Zdroj: Asus
Novinka Unikají ceny ROG Ally, k dispozici budou dvě verze s rozdílným procesorem

Unikají ceny ROG Ally, k dispozici budou dvě verze s rozdílným procesorem

David Jiránek

David Jiránek

27. 4. 2023 18:00 1

Handheld od Asusu bude k dispozici se dvěma procesory od AMD. Ty se odliší v hrubém výkonu i počtu jader. Méně výkonná verze by měla cílit spíše na cloudové hraní.

Reklama

Ohledně konzole ROG Ally od Asusu toho víme už hodně. Výrobce představil prakticky všechny specifikace a parametry, kromě cenovky. Ta nyní uniká na internet spolu s potvrzením o dvou verzích. Asus využije v ROG Ally dva procesory, nové AMD Ryzen Z1 a Z1 Extreme. Společnost tuto informaci oficiálně potvrdila magazínu The Verge.

Slabší model s procesorem Z1 by měl startovat na částce 499 dolarů, naznačují spekulace. Steam Deck stojí o sto dolarů méně v základní variantě, která ale nabízí jen 64 GB eMMC paměti.

Výkonnější verze obdrží procesor Z1 Extreme, který nabízí 8 procesorových jader a 16 vláken. Jeho výkon je o poznání vyšší, což se může projevit na výdrži zařízení. Tato varianta bude bezesporu silnější než Steam Deck. Asus podle úniků informací hodlá prodávat ROG Ally s procesorem Z1 Extreme za 699 dolarů, tedy o 50 dolarů dráž než nejlepší Steam Deck.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama