Unikají přesné specifikace handheldu od Lenova
i Zdroj: Windows report
Novinka Unikají přesné specifikace handheldu od Lenova

Unikají přesné specifikace handheldu od Lenova

David Jiránek

David Jiránek

29. 8. 2023 20:40

Lenovo brzy vstoupí do segmentu s handheldy, které znovu zpopularizoval Steam Deck. Novinka nabídne podobné specifikace jako ROG Ally, avšak konstrukci připomínající Nintendo Switch. Uniká i cena zařízení a datum vydání.

Reklama

Lenovo Legion Go půjde nejspíše přímo proti ROG Ally od Asusu. Řada specifikací je velmi podobná včetně procesoru AMD Ryzen Z1 Extreme. Co lze považovat za papírové výhody Lenova budou odpojitelné ovladače s baterií o kapacitě 900 mAh a větší displej s úhlopříčkou 8,8 palce. Zde ovšem Lenovo dost možná specifikace přepálilo. Velký displej s malými rámečky vypadá lákavě, ale rozlišení 2560 × 1600 pixelů při obnovovací frekvenci 144 Hz nejen vyprázdní 49Wh baterii během chvíle, ale může uškodit i výkonu. V tomto rozlišení si na handheldu na vysoké detaily rozhodně nezahraje.

Zbytek specifikací zmiňuje celkem vysokou váhu 854 gramů. Bez ovladačů už jde o přijatelnějších 640 gramů. Úložiště startuje na rozumných 256 GB a zakoupit půjde až 1TB model. Vždy se přitom jedná o PCIe 4.0 NVMe.

Asus myslel i na rychlou RAM. Celkem 16 GB s rychlostí 7500 Mhz LPDDR5X rozhodně nebude zaostávat.

Unikají přesné specifikace handheldu od Lenova
i Zdroj: Windows report

Další specifikace zahrnují 65W napájecí adaptér, dvojici repráčků nebo rychlou WiFi 6E. O připojení se starají dvě USB-C 4.0, každé s podporou pro Display Port 1.4 a Power Delivery 3.0. Zřejmě budou oba porty prakticky identické. Doplní je 3,5mm jack a slot na microSD kartu. Při zakoupení uživatelé dostanou Xbox Game Pass Ultimate na 3 měsíce.

Teď k tomu nejdůležitějšímu. Doporučená cena má startovat na 799 dolarech, v přímém přepočtu půjde o 17 700 korun. A datum vydání máme očekávat okolo začátku října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama