Extrémní výkon: Unikly detaily chystaných procesorů Intel Arrow Lake-S
i Zdroj: Vytvořeno pomocí Bing AI
Novinka Extrémní výkon: Unikly detaily chystaných procesorů Intel Arrow Lake-S

Extrémní výkon: Unikly detaily chystaných procesorů Intel Arrow Lake-S

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

23. 1. 2024 09:40 14

Unikly podrobnosti o připravované platformě procesorů Intel Arrow Lake-S. Únik hovoří až o 24 jádrech nebo podpoře rychlejších DDR5.

Reklama

Nejnovější únik zveřejnil leaker s uživatelským jménem YuuKi_Ans na sociální síti X. Ačkoliv o této platformě procesorů již víme delší dobu, nyní máme možnost nahlédnout na detaily připravované platformy. Stolní procesory Arrow Lake-S budou vybaveny architekturou Lion Cove P-Core a Skymont E-Core. Tyto čipy budou mít až 8 P-Core a 16 E-Core pro celkem 24 jader a 32 vláken. Tyto specifikace jsou podobné stávajícím procesorům 14. a 13. generace. Čipy budou vyráběny až se 125W PL1 TDP a jejich základní takt bude činit 3.5 GHz. Procesory také dostanou nejnovější GT1 Xe-LPG iGPU, ale se sníženým počtem Xe-jader, oproti procesorům Meteor Lake.

Únik detailů Intel Arrow Lake-S
i Zdroj: X: @YuuKi_Ans
Únik detailů Intel Arrow Lake-S

 

Co se týče platformy, Intel bude nabízet procesory Arrow Lake-S pro stolní počítače na svých nových základních deskách se socketem LGA 1851 s PCH řady 800, jež zahrnují řady Z890, H870 B860 a H810. Tyto špičkové základní desky budou vybaveny pamětí až DDR5-6400 a již nebudou podporovat paměti DDR4.

Desktopové procesy Arrow Lake-S budou pravděpodobně určeny pro platformy herních stolních počítačů. Nejspíš budou konkurovat procesorům AMD Ryzen “Granite Ridge”, jež jsou založeny na architektuře Zen 5. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama