usporna-nvidia-qudro
Novinka Úsporná nVidia Qudro

Úsporná nVidia Qudro

Michal Kleman

Michal Kleman

21. 1. 2009 00:00 8

Společnost nVidia přidá do své série grafických karet Quadro další model. Půjde o dvoučipovou kartu, od které však nikdo nemůže čekat extrémní výkon.

Reklama

Nová karty nVidia Quadro NVS420 sice zapadá do série profesionálních řešení, neohromí nás však výpočetním výkonem. Její jedinečnost tkví v možnostech obrazových výstupů, tento nízkoprofilový "prcek" obslouží až čtyři 30" monitory s maximálním rozlišením 2560 x 1600 pixelů na jeden. Pokud tedy potřebujete ohromnou pracovní plochu, ale pohybujete se spíše v dokumentech a tabulkách, je tato karta pro vás.

Úsporná nVidia Qudro
i Zdroj: PCTuning.cz

Co nejdeme pod chladičem naopak napoví, že na rendering nebo úpravu videa tato karta určitě není. Malá vrtulka totiž skrývá dva čipy G98, kde každý má pouze 8 shaderů. Celková kapacita videopaměti je 512MB, k jádrům je připojena přes dvě 64bitové sběrnice.

Jeff Brown, ředitel profesionálních řešení v nVidii prohlásil, že tento produkt konečně přináší výhody SFF PC (small form factor computers) do segmentu, kde jsou vysoké nároky na zobrazovací schopnosti, Quadro NVS 420 mění tyto malé počítače na silné byznysové stroje. Nový produkt nVidie by měl být k dostání příští měsíc za cenu $499, tedy asi 2000Kč.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama