V Googlu hacknuli Playstation Portal, na handheldu rozjeli GTA bez zapnuté konzole
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Novinka V Googlu hacknuli Playstation Portal, na handheldu rozjeli GTA bez zapnuté konzole

V Googlu hacknuli Playstation Portal, na handheldu rozjeli GTA bez zapnuté konzole

David Jiránek

David Jiránek

20. 2. 2024 14:30

Přenosnou konzoli od Sony si vzali inženýři z Googlu domů, aby se v ní trochu povrtali. Výsledkem je hacknutí umožňující zapnutí her nativně na handheldu. PS Portal tak může fungovat i samostatně.

Reklama

PlayStation Portal není úplně obyčejný handheld. Sony tento přerostlý ovladač s displejem uprostřed uzamklo pro svůj ekosystém. Na PS Portal si tak zahrajete pouze skrze zapnutý stream z vaší konzole. Ani cloudové hraní od Sony zde nefunguje a uživatelé si stěžují i na absenci aplikací jako Youtube. Přitom stačí disponovat znalostmi cloudového bezpečnostního inženýra v Googlu a zařízení si můžete v klidu hacknout. Právě tuto pozici zastává Andy Nguyen, který se pochlubil PS Portal se zapnutým GTA běžícím přímo na zařízení. 

Zatím máme k dispozici pouze fotku, kde zmiňuje, že na PS Portal běží PPSSPP, tedy emulátor PSP her a GTA. Videa s živou ukázkou bychom se mohli dočkat v průběhu týdne.

Ohledně hacku víme jen to, že inženýr Googlu měnil pouze software a nijak nezasahoval do hardwaru. Hack prý nezveřejní, navíc s konzolí ještě má další plány.

Při hraní si s PS Portal se Nguyen dozvěděl, že handheld využívá systém Android a uvnitř najdeme 6 GB interního úložiště. To využívá prakticky jen operační systém.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama