v-new-yorku-muze-kdokoli-nahrat-data-na-usb-couhajici-ze-zdi
Novinka V New Yorku může kdokoli nahrát data na USB čouhající ze zdi

V New Yorku může kdokoli nahrát data na USB čouhající ze zdi

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

9

USB disky zabudované do zdí, budov a obrubníků naleznou Newyorčané hned na několika místech. Jaký to má smysl?

Reklama

Tento podivný projekt je experimentem umělce Arama Bartholla. Umělec chce ukázat nový způsob sdílení dat, ale také zjistit, jak se lidé chovají. Chování lidí Aram odvodí jednoduchým prozkoumáním obsahu disků.

V New Yorku může kdokoli nahrát data na USB čouhající ze zdi
i Zdroj: PCTuning.cz

Celý koncept dostal příhodný název „Dead Drops“ neboli mrtvé schránky.“ Experiment počítá s tím, že kolemjdoucí budou zvědaví a k USB konektoru vystupujícímu ze zdi se připojí. Díky zvědavosti většiny lidí tomu určitě jinak nebude, neboť kouknout se co jiní anonymně sdílejí a případně sám přispět je nepochybně lákavé. Na každém disku bude navíc uložen soubor „readme.txt“ s popisem projektu.

V New Yorku může kdokoli nahrát data na USB čouhající ze zdi
i Zdroj: PCTuning.cz

Osobně bych se takového připojení spíše obával. Je téměř jisté, že kdejaký vtipálek na disk nahraje škodlivý kód, nebo všechny předchozí data smaže. Dalším problémem je samotný konektor. USB vystupující několik centimetrů ze zdi není moc praktické a bez kabelu může dojít k poškrábání, nebo jinému poškození zařízení.

Budou disky plné filmů, písniček, vtípků a fotek, nebo jen virů, jež se pokusí zahltit připojené zařízení? Nezbývá než si počkat, jak celý experiment dopadne. A co si o „mrtvých schránkách“ myslíte vy?

Zdroj: Aram Bartholl – Blog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama