v-roce-2013-stravili-divaci-sledovanim-esportu-2-4-miliardy-hodin
Novinka V roce 2013 strávili diváci sledováním eSportu 2,4 miliardy hodin

V roce 2013 strávili diváci sledováním eSportu 2,4 miliardy hodin

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

4. 6. 2014 12:00 1

Podle nové zprávy IHS Technology popularita sledování eSportu neustále roste. V minulém roce byl eSport diváky sledován 2,4 miliard hodin. Výzkum prozrazuje, že toto číslo se v několika příštích letech více jak zdvojnásobí.

Reklama

V roce 2012 jsme se na eSport dívali 1,3 miliardy hodin a toto číslo prý neustále poroste. Do roku 2018 by podle zprávy na serveru Gamasutra mělo dosáhnout zhruba 6,6 miliard hodin. 

V roce 2013 strávili diváci sledováním eSportu 2,4 miliardy hodin
i Zdroj: PCTuning.cz

Nikoho nejspíše nepřekvapí, že nejpopulárnější sledovanou hrou eSportu je League of Legends, která byla následována Dota 2 a StarCraftem II. 

Z videí s okrajovým zájmem se eSport rychle dostal do popředí a stal se vyhledávanou globální multiplatformní zábavou." řekl IHS ředitel výzkumu digitálních médií Dan Cryan.

K nárůstu eSportu přispívá několik faktorů v čele se skutečností, že klíčové herní tituly dosáhly zralosti a herní vydavatelé významně podporují eSport soutěže. Za rozšíření mezi masy pak eSport samozřejmě vděčí i vzniku patřičných on-line videoplatforem, které sledování přenosů eSportu umožňují.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama