virtualni-helma-playstation-vr-snizuje-cenu
Novinka Virtuální helma PlayStation VR snižuje cenu

Virtuální helma PlayStation VR snižuje cenu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 4. 2018 21:00

Virtuální realita PlayStation VR je na pultech obchodů již více než rok. Při své premiéře se prodávala za necelých 11 500 Kč. Nyní tuzemská pobočka společnosti Sony oznámila novou doporučenou cenu, která byla stanovena na 7 990 Kč.

Reklama

„Od uvedení na trh v říjnu 2016 bylo vydáno již více než 300 PS VR herních titulů a jiného obsahu od vydavatelů a vývojářů třetích stran a také SIE Worldwide Studios (SIE WWS). PlayStation VR pokračuje ve svém vývoji a hráči se tak mohou těšit na rozšíření herního lineupu uvedením nových PS VR titulů včetně Blood & Truth, WipEout Omega Collection nebo Firewall Zero Hour (SIE WWS) a také nového obsahu PS VR experience včetně Virry Safari: Wild Encounters (Fountain Digital) a CoolpaintrVR (Singular). S novou, atraktivnější cenou budeme i nadále pokračovat v rozvoji PS VR platformy a jejího obsahu tak, aby PlayStation zůstal tím nejlepším místem pro hraní,“ uvádí Sony v tiskové zprávě.

Základem headsetu PlayStation VR je 5,7palcový OLED displej s rozlišením 1920 × RGB × 1080 px (pro každé oko 960 × RGB × 1080 px) a schopností zobrazovat obraz až 120 snímků za sekundu. Iluzi přenesení do virtuálního světa umocňují přítomné senzory, které snímají pohyb hlavy a údaje v reálném čase přenášejí do hry. Interakci s prostředím ve virtuálním světě pak zajistí speciální ovladače.

Pro chod PlayStation VR je zapotřebí herní konzole PlayStation řady čtyři. Právě v tom je zásadní rozdíl ve srovnání s konkurencí. Konkurenční Oculus Rift či HTC Vive totiž spolupracují s klasickými počítači.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama