vodafone-chce-v-karlovych-varech-do-roka-spustit-5g-pro-vsechny
Novinka Vodafone chce v Karlových Varech do roka spustit 5G pro všechny

Vodafone chce v Karlových Varech do roka spustit 5G pro všechny

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 7. 2019 16:30 1

V rámci 54. ročníku mezinárodního filmového festivalu KVIFF v Karlových Varech předvedl Vodafone rychlou mobilní síť 5G a uskutečnil první český 5G holografický hovor. Včera se operátor spolu s městem Karlovy Vary oficiálně dohodly na další spolupráci. Podepsané memorandum by mělo vést ke spuštění první komerční 5G sítě v Česku.

Reklama

„Během festivalu jsme už předvedli rekordně rychlou mobilní síť 5G, která nyní pokrývá část města a nabízí přenosovou rychlost bezmála jeden Gbit/s. Chceme jít dál a do roka spustit plošně v Karlových Varech první komerční 5G síť,“ řekl Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

Na základě podepsaného memoranda má vzniknout start-up hub pro mladé a začínající podnikatele. Součástí spolupráce bude též podpora digitálního vzdělávání ve vybraném karlovarském školském zařízení. V 5G inkubátoru bude možné hledat a testovat řešení pro partnery Vodafonu z celé České republiky. „Věříme, že memorandum a projekty s ním spojené přivedou do města nové firmy, vytvoří pracovní místa a zlepší život obyvatelům v regionu a později i v celém Česku,“ dodal Dvořák.

Rychlost své 5G sítě Vodafone v Karlových Varech demonstruje na chytrém telefonu Hauwei Mate 20X 5G. Zástupci operátora na tomto smartphonu během své prezentace naměřili rychlost 900 Mbit/s.

 Vodafone chce v Karlových Varech do roka spustit 5G pro všechny
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Vodafone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama