Vyhoďte smartphone, nafasujte Nokii! Nové pravidlo Eton College
i Zdroj: Charles DeLoye | Unsplash
Novinka Vyhoďte smartphone, nafasujte Nokii! Nové pravidlo Eton College

Vyhoďte smartphone, nafasujte Nokii! Nové pravidlo Eton College

David Švrček

David Švrček

3

Žijeme v době, kdy i malé dítě nosí v kapse smartphone. Prestižní škola Eton College ale zavádí opak. Chce studenty více soustředit na učení a proto je od chytrých telefonů odstřihne.

Reklama

Prestižní internátní škola Eton College zakazuje chytré telefony pro nové studenty a místo nich studentům dá základní  „hloupé” Nokie. Tento krok má podpořit soustředění na vzdělávání a minimalizovat rozptýlení způsobené neustálou konektivitou s online světem.

Vyhoďte smartphone, nafasujte Nokii! Nové pravidlo Eton College
i Zdroj: Eton College

Od září budou studenti prvního ročníku moci používat pouze tlačítkové telefony Nokia, které umožňují volání a psaní SMS, ale nemají přístup k internetu. Telefony mohou být použity pouze mimo školní hodiny. Škola si ale jde tak trochu proti svému nařízení, během výuky mají studenti k dispozici od školy iPady. Škola však uvádí, že slouží výhradně pro akademické účely. 

Toto nové pravidlo nahrazuje dřívější opatření z roku 2018, kdy studenti museli odevzdávat své chytré telefony přes noc. Eton tak reaguje na rostoucí obavy z negativního vlivu sociálních médií na mladé lidi. Škola věří, že tímto krokem udrží část mladých lidí nepoškozených moderní dobou a budou se tak lépe soustředit na vzdělání a seberozvoj.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama