vykonna-mini-pc-intel-nuc-skull-canyon-pro-hrace-dorazi-na-trh-v-druhem-ctvrtleti
Novinka Výkonná mini-PC Intel NUC Skull Canyon pro hráče dorazí na trh v druhém čtvrtletí

Výkonná mini-PC Intel NUC Skull Canyon pro hráče dorazí na trh v druhém čtvrtletí

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 1. 2016 15:00 8

Intel poprvé promluvil o chystaných výkonných miniaturních počítačích typu NUC, které označuje jako Skull Canyon, už v prosinci. Nyní však byly potvrzeny některé jejich specifikace a také přibližné datum vydání.

Reklama

Většina současných i starších systémů NUC se zaměřuje zejména na nízkou hlučnost a provozní teplotu. U chystaných modelů Skull Canyon se na tyto aspekty nejspíše zase tak výrazně hledět nebude, protože se budou muset vypořádat s čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7 z rodiny Skylake, který má TDP 45 wattů. Aby byl zajištěn alespoň střední grafický výkon, budou čipy vybaveny integrovanou grafikou Iris Pro. Abychom si však na těchto kompaktních počítačích byli schopni zahrát nějaké pokročilejší a náročnější tituly, vybaví je výrobce rozhraním Thunderbolt 3 s konektorem USB typu C. 

Výkonná mini-PC Intel NUC Skull Canyon pro hráče dorazí na trh v druhém čtvrtletí
i Zdroj: PCTuning.cz

Podobně jako u kompaktního herního ultrabooku Razer Blade Stealth, o němž jsme vás nedávno informovali, budeme moci i ke Skull Canyon připojit externí dokovací stanici a do ní umístit téměř libovolnou grafickou kartu. Díky tomu bude moci tento kompaktní systém konkurovat svým výkonem středně výkonným, ale i některým high-endovým notebookům. Nevýhodou je ovšem opět nutnost využití externího doku pro grafiku při hraní náročnějších titulů. 

Výkonná mini-PC Intel NUC Skull Canyon pro hráče dorazí na trh v druhém čtvrtletí
i Zdroj: PCTuning.cz

Tím do jisté míry ztrácí takto kompaktní počítače smysl, jelikož v jeho blízkosti musíme umístit ještě dok grafické karty. Už v současné době jsou k dispozici relativně dost výkonné systémy NUC osazené dvoujádrovými procesory Core i7, jejichž cenovka se pohybuje kolem 14 000 Kč. U nového modelu tedy budeme muset počítat s cenou ještě výrazně vyšší. První NUC systémy Skull Canyon by se měly  objěvit na trhu během druhého čtvrtletí tohoto roku, nicméně k vidění by mohly být jistě už na konferenci herních vývojářů GDC 2016, která se bude konat v San Franciscu od 14 do 18 března. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama