vyvojem-duke-nukem-forever-prisel-sef-3d-realms-o-30-milionu-dolaru
Novinka Vývojem Duke Nukem Forever přišel šéf 3D Realms o 30 milionů dolarů

Vývojem Duke Nukem Forever přišel šéf 3D Realms o 30 milionů dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 10. 2010 14:49 7

Pro George Boussarda byl Duke posedlostí. Veškeré peníze šly navíc tzv. z jeho vlastní kapsy.

Reklama

Vývoj akční hry Duke Nukem Forever byl pro studio 3D Realms extrémně nákladným zklamáním. Protože titul nikdy nezkompletovali a jeho vydání odkládali až do aleluja, skončili hluboko v záporných cifrách. Randy Pitchford, výkonný ředitel společnosti Gearbox, v rozhovoru pro CVG uvedl, že vývoj přišel šéfa 3D Realms na astronomických 20 až 30 milionů dolarů, které šly tzv. z jeho vlastní kapsy.

Vývojem Duke Nukem Forever přišel šéf 3D Realms o 30 milionů dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

George Broussard mi řekl: „Randy, tohle byl nejhorší den mého života, když jsem ukončil vývoj. Hře jsem zasvětil dvanáct let svého života. Za to období jste vy v Gearboxu vydali 15 her. Zrušením projektu přišlo o zaměstnání i spoustu mých kamarádů

Jeho oddanost projektu hraničila s šílenstvím. Duke se pro něj stal doslova posedlostí“ řekl Pitchford. Projekt Duke Nukem Forever je momentálně pod patronátem Gearboxu a George Broussard se něm podle některých informací podílí i nadále, i když není známé v jakém rozsahu. Hra je téměř hotová a do prodeje se dostane v příštím roce. Těšit se mohou majitelé PC, Xboxu 360 a PS3.

Nepřehlédněte:

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama