wacom-inkling-kreslete-na-papir-upravujte-v-pocitaci
Novinka Wacom Inkling: Kreslete na papír, upravujte v počítači

Wacom Inkling: Kreslete na papír, upravujte v počítači

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

5. 9. 2011 06:00 3

Novinka umožňuje kreslit na papír jako s běžným perem s tím rozdílem, že si vše, co tímto perem nakreslíte nebo napíšete, můžete otevřít v počítači a případně dále upravovat.

Reklama

Wacom je největším výrobcem profesionálních tabletů a speciálních monitorů pro grafiky, spíše konkrétně pro kreslíře a návrháře. Jeho poslední počin však nespadá ani do tabletů ani do monitorů. Je to taková nová kategorie, která se nazývá digitální pera. Wacom Inkling je upravené běžné pero, kterým můžete psát a kreslit na obyčejný papír. Pokud ale zapnete dodávanou kouzelnou krabičku, můžete si svůj výsledek ještě upravit v počítači.

Wacom Inkling: Kreslete na papír, upravujte v počítači
i Zdroj: PCTuning.cz
Wacom Inkling: Kreslete na papír, upravujte v počítači
i Zdroj: PCTuning.cz

Zmíněná krabička je přijímač, který dostává informace z pera o pozici, tahu a tlaku. Tyto informace si uloží a pak jej načtete třeba v programech Photohshop nebo Illustrator. Navíc už při kreslení na papír můžete vytvářet jednotlivé vrstvy. Stačí, abyste stiskli tlačítko nové vrstvy na přijímači a je hotovo. Pero rozezná až 1024 úrovní tlaku, díky čemu dosáhnete v digitální podobě různé tloušťky čar. V balení se nachází plastový penál, do kterého uložíte pero, přijímač a 4 náhradní inkoustové náplně. Můžete jej připojit přes USB k počítači a zkopírovat obrázek z přijímače bez toho, abyste ho z něj vyndávali. Wacom Inkling se začne prodávat v říjnu za cenu 160 Euro (4 600 Kč).

Zdroj: Nordic Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama