Wacom představuje svůj první grafický tablet s OLED displejem
i Zdroj: Wacom
Novinka Wacom představuje svůj první grafický tablet s OLED displejem

Wacom představuje svůj první grafický tablet s OLED displejem

David Jiránek

David Jiránek

25. 4. 2024 18:00 1

Společnost Wacom se zaměřuje na grafické tablety a jejich vybavení má v ruce denně nejeden digitální umělec nebo grafik. Novinka Wacom Movink jako první využívá OLED displej.

Reklama
Reklama

Wacom Movink nabízí menší úhlopříčku 13,3 palce, tudíž se hodí spíše na tvorbu na cestách, v kombinaci s notebookem a podobně. Díky OLED panelu se tento model pyšní tloušťkou maximálně 6,6 mm a váze 420 gramů. OLED panel zároveň nabízí velice dobré obrazové vlastnosti včetně 10bitových barev, 100% pokrytí barevného prostoru DCI-P3 a 95% pokrytí Adobe RGB. To vše při barevné odchylce Delta E ≤ 2. Maximální jas je 350 nitů a rozlišení Full HD při 60 Hz.

Tablet podporuje až 10 dotyků současně, a hlavně dotykové pero Wacom Pro Pen 3, které najdete v balení. Jeho klíčovou vlastností je 8 192 úrovní přítlaku a schopnost rozeznat naklonění až o 60°.

Wacom zmiňuje, že novinka je o 66 % tenčí a o 55 % lehčí než oblíbený Wacom One 13 Touch. V kombinaci s ochranným sklem Corning Gorilla Glass a tělem z hořčíkové slitiny jde o ideální model na cesty, který se vejde do každého batohu.

U nového modelu byla zachována široká kompatibilita s Windows, macOS, ChromeOS a Androidem. Připojení obstarává jediný USB-C kabel, pokud je připojené zařízení schopné tabletu dodat aspoň 15 W.

Cenovka byla stanovena na 849 euro, v přímém přepočtu jde o lehce přes 21 tisíc korun. Prodej začíná dnes v oficiálním obchodě a u vybraných partnerů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama