warsting-zbran-do-bitvy-s-nezabezpecenymi-sitemi
Novinka WarSting: zbraň do bitvy s nezabezpečenými sítěmi

WarSting: zbraň do bitvy s nezabezpečenými sítěmi

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 1. 2015 09:30 2

Patříte mezi fanoušky filmů Hobit nebo Pán Prstenů režiséra Petera Jacksona podle knižní předlohy spisovatele J. R. R. Tolkiena? Potom by Vás mohl zaujmout nový sběratelský kousek WarSting od firmy Spark, který je zároveň užitečnou pomůckou k řešení problémů s nezabezpečenými sítěmi Wi-Fi.

Reklama

WarSting je replikou mečíků, který Bilbo Pytlík našel ve zlobří jeskyni a později ho pojmenoval Žihadlo (Sting). Dovnitř mečíku výrobce integroval procesor ARM Cortex M3, 128 kB flash paměť a Wi-Fi modul. O napájení mečíku se starají dvě AA baterie. Na rukojeti meče je k vidění také vypínač. Čepel meče je nasvícená pomocí modrým světlem a vydává také zvuky pomocí vestavěného reproduktoru. 

WarSting: zbraň do bitvy s nezabezpečenými sítěmi
i Zdroj: PCTuning.cz

 

A nyní k té funkční stránce tohoto netradičního produktu. Meč se umí po stisknutí tlačítka u záštity automaticky přihlásit k nezabezpečeným Wi-Fi sítím, jejichž přítomnost je indikovaná (stejně jako přítomnost skřetů) tím, že se čepel meče modře rozsvítí. Pomocí speciálního skriptu je meč schopen do sítě vyslat také upozornění: "{YOUR WI-FI NETWORK} has been vanquished!".

WarSting: zbraň do bitvy s nezabezpečenými sítěmi
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Jak jsem již zmínil, čepel meče zmodrá v blízkosti nezabezpečené sítě. Meč se posléze rozbliká a začne vydávat zvuky boje při tom, když vysílá do dané sítě zprávu. Pokud Vás tento netradiční nástroj pro fanoušky Středozemě zaujal, připravte si na jeho koupi 29,99 dolarů, což je téměř 700 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama