webovy-prohlizec-opera-nove-nabizi-vestaveneho-vpn-klienta
Novinka Webový prohlížeč Opera nově nabízí vestavěného VPN klienta

Webový prohlížeč Opera nově nabízí vestavěného VPN klienta

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 9. 2016 16:00 1

Neomezené VPN, které již je nějakou dobou součástí prohlížeče Opera pro iOS a Android, se nyní dočkalo i finální verze pro desktopový pro. 

Reklama

Tato funkce byla do prohlížeče sice přidaná už v dubnu letošního roku, ale pouze ve vývojářské verzi. Nyní však konečně dospěla do finální a hlavně stabilní verze. Tato aplikace vychází ze služby SurfEasy VPN, kterou Opera koupila už v loňském roce. Hlavní výhodou je samozřejmě to, že je služba bezplatná, neomezená a navíc má 256bitové AES šifrování a neobsahuje reklamy. 

Webový prohlížeč Opera nově nabízí vestavěného VPN klienta
i Zdroj: PCTuning.cz

Aktivaci služby lze provést v nastavení pod položkou soukromí a bezpečnost, kde od nedávna najdeme také možnost blokování reklamy. Hned po povolení této funkce se vám před polem adresy objeví symbol VPN, čímž se funkce aktivuje. Vypnout jí můžete při kliknutí na toto pole. Zde měníte také serverové lokality a můžete vidět i objem dat. Uživatelé si mohou zvolit z pěti různých serverových lokalit, resp. z virtuálních umístění, mezi nimiž najdeme Kanadu, USA, Německo, Nizozemsko a Singapur. 

Využít ale lze i funkce automatického výběru dle vaší aktuální zeměpisné polohy. Novinka je součástí aktualizace Opera 40 a přináší i další funkce, které ale už tak výrazné nejsou. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama