western-digital-kupuje-konkurencni-firmu-sandisk-zaplati-za-ni-19-miliard-dolaru
Novinka Western Digital kupuje konkurenční firmu SanDisk. Zaplatí za ni 19 miliard dolarů

Western Digital kupuje konkurenční firmu SanDisk. Zaplatí za ni 19 miliard dolarů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 10. 2015 13:00

Společnost Western Digital dnes oznámila, že hodlá zaplatit 19 miliard amerických dolarů (453,6 miliard Kč) za nákup konkurenčního výrobce paměťových zařízení, firmu SanDisk.

Reklama

Společnost SanDisk je sama o sobě jedním z největších výrobců disků a paměťových zařízení na světě a Western Digitalu tak výrazně zvýší konkurenceschopnost oproti hlavnímu rivalovi v podobě firmy Seagate. Celý proces akvizice společnosti SanDisk by měl probíhat přibližně rok. Konečná dohoda mezi oběma společnostmi by tak měla být zavřena ve 3. čtvrtletí příštího roku. 

Western Digital kupuje konkurenční firmu SanDisk. Zaplatí za ni 19 miliard dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Western Digital tak pokračuje v dlouhodobém upevňování své pozice trhu s paměťovými zařízeními. Tuto pozici si WD buduje již několik let, o čemž svědčí i fakt, že v roce 2012 koupila dalšího velkého výrobce pevných disků Hitachi. V roce 2014 tak díky tomu pokrývala 43 % trhu s pevnými disky.

Western Digital by si díky akvizici mohl rozšířit svoje pole působnosti také do oblasti SSD, kde zatím prakticky žádné výrobky nemá. SanDisk totiž patří k jednomu z největších výrobců paměťových čipů NAND flash. Například v roce 2013 ovládal 30 % celkové výroby paměťových čipů. To může být také hlavním impulsem WD k tomuto kroku, jelikož SSD disky nejspíše v budoucnu zcela vytlačí klasické pevné disky. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama